elokuuta 18, 2020

Biostimulanttikäsittely lisäsi nurmen kuiva-ainesatoa

Biostimulantit ovat kasvinviljelyn uusi apuväline. Niiden tehtävä on suojata viljelykasveja erilaisilta stresseiltä kuten kuten kuivuudelta tai liialliselta märkyydeltä. Säilörehunurmilla niiton jälkeinen kuivuus hidastaa tai jopa estää kasvuunlähdön ja alentaa merkittävästi nurmisatoa.
Biostimulantit lisäävät nurmien kuiva-ainesatoa.
Biostimulantit lisäävät nurmien kuiva-ainesatoa.

Tänä kesänä biostimulantteja testattiin Kotkaniemessä ensimmäistä kertaa myös nurmilla. Ensimmäinen nurmisato korjattiin 12.6. YaraVita BIOTRAC -käsittely tehtiin toiselle sadolle, kun uutta lehtimassaa oli niiton jälkeen muodostunut ja kasvuston korkeus oli noin 10 cm. YaraVita BIOTRAC -biostimulanttia käytettiin 3 litraa hehtaarille. Biostimulanttikäsittely paransi toisen sadon kasvuunlähtöä sekä nosti nurmen kuiva-ainesatoa 540 kiloa hehtaarilla. 

YaraVita BIOTRAC -tuotteen kanssa tankkiseokseen sopii hyvin YaraVita THIOTRAC 300 (5 l/ha), jolla on saatu erityisesti kuivina kesinä merkittäviä sadonlisiä ja korkeampia raakavalkuaispitoisuuksia. Paras teho YaraVita-biostimulanteista saadaan yhdessä Yaran muiden kasvinravitsemusratkaisujen kanssa. 

YaraVita BIOTRAC soveltuu käytettäväksi kaikille kasveille koko kasvukauden ajan ja se sopii erinomaisesti myös syyskäyttöön vahvistamaan kasveja talven ajaksi. 

image4s52h.png

Kuva: YaraVita BIOTRAC -käsittely tehosti toisen nurmisadon kasvuunlähtöä kuivissa kasvuoloissa ja nosti kuiva-ainesatoa 540 kiloa hehtaarille.