elokuuta 09, 2020

Yara Nauma -rahtilaiva matkalla Saksan Rostockiin

Ammoniakkilaiva purettiin perjantain ja lauantain aikana tiukkoja riskienhallintakeinoja noudattaen. Yksi laivan henkilökunnan jäsen vietiin Uudessakaupungissa tutkimuksiin. Tänään sunnuntaina 9.8. laiva jatkoi matkaa kohti Saksan Rostockia.

Yaran Uudenkaupungin satamaan saapui perjantaina 7.8. ammoniakkilaiva purkamaan lastiaan. Laivalla oli todettuja koronatapauksia, joista yksi vietiin Uudessakaupungissa tutkimuksiin. Laivan muu henkilökunta ei poistunut laivasta. Ammoniakki purettiin tiukkoja riskienhallintakeinoja noudattaen. Laiva lähti satamasta heti purun päätyttyä lauantaina 8.8. ja jäi ankkuroituna Uudenkaupungin edustalle odottamaan lisäohjeita.

Yara on yhteistyössä laivan varustamon kanssa arvioinut vaihtoehtoisia ratkaisuja miehistön terveyden ja turvallisuuden varmistamiseksi. Laiva on tänään sunnuntaina 9.8. jatkanut matkaansa kohti Saksan Rostockia, jossa yhteistyössä Saksan viranomaisten kanssa varmistetaan miehistön terveys, estetään koronaviruksen leviäminen, desinfioidaan laiva ja suoritetaan turvallinen miehistön vaihdos.

Lisätietoja:

Kristin Nordal, Vice President Corporate Communications, Yara International ASA
Puhelin: +4790015550
s-posti: kristin.nordal@yara.com