kesäkuuta 05, 2020

Lisälannoitukseen panostamalla parannat viljojen ja öljykasvien satoa

Viime päivinä orastuminen ja oraiden kehitys on ollut nopeaa. Lisälannoituksella voi parantaa satoa tai nostaa sadon valkuaispitoisuutta ostajan vaatimalle tasolle. Syysvehnällekin ehtii tehdä vielä lisälannoituksen.
Oraiden kehitys on ollut viime päivinä nopeaa.
Oraiden kehitys on ollut viime päivinä nopeaa.

Viljojen orastuminen ja oraiden kehitys on ollut nopeaa viime päivien lämpimän kauden ansiosta. Aikaisin kylvetyt kevätviljat ovat kehittäneet laajan juuriston ja niiden kyky käyttää ravinteita on hyvä.

Atfarm mahdollistaa kaikille viljelijöille peltojen biomassakarttojen tutkiskelun ja tämä kannattaa hyödyntää sopivien lisälannoituskohteiden etsimiseen peltokierroksen tueksi. Lisälannoituksella voi parantaa satoa tai nostaa sadon valkuaispitoisuutta ostajan vaatimalle tasolle.

Syysvehnällekin ehtii vielä tehdä lisälannoituksen – korrenkasvuvaiheessa toteutettuna se parantaa sadon määrää. Kevätviljoille lisälannoituksen voi ajoittaa kaksilehtivaiheesta lippulehtivaiheeseen. Oikea ajankohta määräytyy kevätlannoituksen määrän mukaan ja on parempi toteuttaa liian ajoissa kuin liian myöhään. Lisälannoituksella on saatavissa silloin sadonlisää, jos ristiin kylvetyssä kohdassa oras on tummempaa kuin muualla kasvustossa.

YaraBela Suomensalpietari, YaraBela Axan ja korkeamman rikkimäärän sisältävä YaraBela Sulfan sopivat viljojen ja öljykasvien lisälannoitukseen. Myös Yara Typpiliuos 390 soveltuu lisälannoituksessa valkuaisen nostoon jyvän maitotuleentumisvaiheessa yhdessä YaraVita Thiotrac 300 kanssa. YaraLiva Nitrabor sisältää nitraattityppeä, booria sekä liukoista kalsiumia ja se toimiikin nopeana apuna lisälannoitukseen kaikille kasveille.

Alta löydät parhaillaan myynnissä olevat Yaran tuotteet.