maaliskuuta 10, 2020

Uusi satelliittipalvelu tuo Yara N-Sensorin algoritmin jokaisen viljelijän ulottuville

Yara on investoinut digitalisaatioon merkittävästi. Yrityksen tavoitteena on olla maailman johtava toimija kasvinravitsemusalalla.
Atfarm -satellitti
Atfarm -satelliitti

Yli 4 500 suomalaista viljelijää kirjautui Yaran aiempaan satelliittipalveluun, jonka avulla viljelijät voivat tarkkailla peltoja ilmatilasta. Yaran satelliittipalvelun avulla on ollut mahdollista laatia kasvillisuusindeksiin perustuvia lannoitteiden levityskarttoja helposti ja nopeasti.

Atfarmissa Yara N-Sensorin algoritmi

Nyt Yara tuo markkinoille seuraavan sukupolven Atfarm-satelliittipalvelun, jonka äly perustuu yli 20 vuoden aikana kerättyyn tutkittuun tietoon viljelykasvien typenotosta. Uuteen ratkaisuun on yhdistetty Yara N-Sensorin ainutlaatuinen algoritmi, jonka avulla kasvillisuusindeksiin pohjautuva satelliittitieto saadaan muutettua tarkaksi levityskartaksi ilman arvailuja tai pellolla tehtäviä erillisiä mittauksia.

− Uusi Atfarm on kauan odotettu palvelu, joka hyödyntää Yara N-Sensorin vahvan tieteellisen pohjan ja satelliittiteknologian skaalautuvuuden yhdeksi ratkaisuksi, sanoo markkinointipäällikkö Lauri Heimala Yaralta.

− Olemme panostaneet tilallamme uusiin teknologisiin ratkaisuihin ja käyttäneet paljon Yaran satelliittipalvelua. Uusi Atfarm vastaa haasteeseen, kuinka oikea lannoitusmäärä tulisi satelliittikartan pohjalta määrittää, summaa Kiuruvedellä naudanlihatilaa isännöivä Antti Elovaara.

Uusi mobiilisovellus rikkoo rajoja


Atfarmin avulla viljelijä pystyy tarkkailemaan peltolohkojen sisäistä vaihtelua ja tekemään lannoitteen levityskarttoja. Atfarmissa tehdyt levityskartat voidaan viedä suoraan pintalevittimeen. Vaihtoehtoisesti viljelijä voi ottaa käyttöön Atfarmin mobiilisovelluksen, joka mahdollistaa levityskarttojen hyödyntämisen, vaikka viljelijällä ei olisi käytössä levityskarttoja hyväksyvää pintalevitintä tai ajo-opastinta. Atfarm-mobiilisovellus tekee tarkasta lannoitteen levittämisestä kaikkien suomalaisten viljelijöiden etuoikeuden.

 

Lue lisää Atfarmista


Lisätietoja:

Lauri Heimala, markkinointipäällikkö, Yara Suomi Oy, puh. 050 5268 565