Viikot 24-25

Kotkaniemen syysvehnä otti viime viikon aikana typpeä yli 30 kg/ha. 120 kg typpilannoituksen saaneessa ruudussa kasvu alkoi hidastua verrattuna ylimpiin lannoitustasoihin.

Viikko 24

Syysvehnä on tulossa tähkälle, eli nyt tehty lisälannoitus menee vielä sadon määrän lisäämiseen. Kun halutaan nostaa valkuaista, lisälannoitus kannattaa ajoittaa tähkälle kukinnan jälkeen.

Rakeisena tai nestemäisenä annetun typpilannoituksen satotulokset ovat kokeiden mukaan samat, kun typpimäärä on sama. Typpiliuokseen tulee lisätä YaraVita Thiotrac 300 (5 l/ha), jotta kasvi saa myös riittävästi rikkiä.

Nopean kasvun vaiheessa myös hivenravinteista tulee herkästi puutetta. Sekä korrensäätökäsittelyyn että kasvitautientorjuntaruiskutukseen kannattaa lisätä moniravinteinen YaraVita-lehtilannoite.

Viikko 25

Syysvehnä on tullut tähkälle ja sen typenottoa ei voi enää mitata. Jyvän kasvaessa valkuaistasoa voi vielä nostaa rakeisilla YaraBela-lannoitteilla. Suositusmäärä on YaraBela Suomensalpietaria 70-100 kg/ha.

Maitotuleentumisvaihe on myöhäisin mahdollisuus parantaa valkuaistasoa. Suosituksena Yara Typpiliuos 390, 30 l/ha + YaraVita Thiotrac 300 5 l/ha.