Mittaustulokset

 
imagekj4t.png
 

29.6.

Hellettä & tähkää pukkaa Ylämaan lohkolla. Tähkä on tullut jo kokonaan näkyviin. Mittaustulokset olivat vielä noususuunnassa. Kasvustot olivat ottaneet typpeä 25–30 kg viikossa. Näillä näkymin tämä oli lohkon viimeinen mittauskerta, sillä viikon aikana tähkä ehtii alkaa jo vaalentumaan ja mittaustulokset eivät ole enää luotettavia. Toivotaan vielä pientä sadetta lähiviikoille. 

21.6.

Ylämaan ruuduilla kasvua on tullut mukavasti ja vettäkin on satanut 15 mm. Ylilannoitusruutu erottuu jo silmällä sekä mittaustuloksissa. Lisälannoituksen aika olisi nyt. 

13.6.

Syysvehnä oli ottanut mukavasti viikon aikana typpeä.  Kasvustot näyttivät reheviltä. Rikat oli myös torjuttu. Ylilannoitusruudun typenotto oli hieman edellä talousviljelmää, mutta silmällä eroa ei näkynyt. Yara Megalab -kasviravinneanalyysin mukaan fosforiarvot olivat lohkolla melko matalalla tasolla. Myös boori sekä kalsium olivat matalat. 

7.6.

Ylämaan lohkolla on nyt mukavasti viikon aikana tapahtunut kasvua. Ravinteiden otto on ollut myös tehokasta. Talousviljelmän ja ylilannoitusruutujen välillä ei ollut vielä eroja mittaustuloksissa. Tällä mittauskerralla otettiin myös Megalab-kasviravinneanalyysi. 

30.5.

Nollaruutu on nyt alkanut erottumaan lohkolla. Talousviljelmän ja ylilannoitusruudun välillä ei ole vielä eroja. Sadetta oli tullut mukavasti 9 mm, ja maassa on nyt hyvin kosteutta tarjolla. Kasvusto on harvahko, mutta viikossa on nyt tullut mukavasti mittaa lisää syysvehnään.

23.5.

Syysvehnä on kasvanut hieman lisää pituutta ja ottanut itseensä muutaman kilon typpeä. Lämpöä ja vettä se kyllä tarvitsee ja sitä nyt on onneksi myös tulossa - se varmasti tulee näkymään myös kasvussa & kasvustossa.

16.5.

Syysvehnä on nyt viimein startannut kasvuun. Vielä kasvustot ovat kovin matalia, mutta on kuitenkin lähtenyt tasaisesti kasvuun. Vettä on satanut hieman ja maassa riittää hyvin kosteutta.

9.5.

Lohkolle on nyt tehty ylilannoitusruutu. Syysvehnä oli kohtalaisesti selvinnyt talvesta, mutta lämpöä kasvusto kyllä tarvitsisi nopeasti.