Mittaustulokset

imagepn3r8w.png
 
 

4.7.

Kasvusto on tasaisessa ja vahvassa kasvussa. Tähkät ovat juuri tulossa esille ja lippulehdet ovat komeita. Kasvusto on ottanut talousviljelmäruudulla typpeä reilut 20 kiloa viikossa. Tämä oli Ulvilan mittauspaikan viimeinen mittaus. 

27.6.

Helmi on edennyt korrenkasvuvaiheeseen ja kasvaa vauhdilla. Kasvusto on ottanut typpeä viikon aikana 18–29 kg/ha. Yara N-Tester BT -mittauksen mukaan kasvusto tarvitsisi lisää typpeä 45 kg/ha. Korrenkasvuvaiheen lannoituksella vaikutetaan sadon määrään, ja lohkolle tehtiinkin lisälannoitus kasvuston toiveen mukaan YaraBela AXANilla 170 kg /ha. Yara Megalab -analyysin ohjearvoista alaspäin poikkesi lievästi rikki ja fosfori. Rikki tehostaa typen hyötykäyttöä ja siksi on tärkeää, että lisälannoitus tehdään typpeä ja rikkiä sisältävällä tuotteella. Fosforia voidaan korjata kätevästi tässä vaiheessa kasvukautta YaraVita SOLATREL- tai YaraVita STARPHOS -ruiskutuksilla. 

Ruudut vasemmalta: talousviljelmä, nollaruutu, ylilannoitusruutu 

20.6.

Tällä mittauspisteellä tapahtuu paljon ja vauhdilla. Helmi on edennyt korrenkasvun alkuun ja kasvusto näyttää voivan hyvin. Yara Megalab -kasvianalyysi otettiin nyt, ja tuloksia siitä on luvassa ensi viikon raporttiin. Niin talousviljelmä kuin ylilannoitusruutukin ovat ottaneet viikossa typpeä 11 kg, sen sijaan nollaruudun typenotto on jäänyt vajaan puoleen lannoitetuista ruuduista. 

Ruudut vasemmalta: talousviljelmä, nollaruutu, ylilannoitusruutu 

13.6.

Ulvilan mittauspisteeltä ensimmäinen raportti. Kevätvehnä Helmi näyttää erittäin kauniilta ja kasvu on melkoisessa vauhdissa. Kasvusto on pensomisvaiheessa. Ruutujen typen otossa on eroja, ylilannoitusruutu on ottanut 12 kg enemmän typpeä kuin nollaruutu ja tämän kyllä havaitsee hyvin kuvastakin. Vettä on tullut mukavasti ja maa tuntuu kuivan pinnan alla kostealta. 

Ruudut vasemmalta: talousviljelmä, nollaruutu, ylilannoitusruutu