Mittaustulokset

imageur36bo.png
 
imagezh1dt.png
 

27.6.

Sysmässä syysvehnäkasvusto on jo tähkällä ja typenoton mittaus loppuu. Kasvuston typenoton lukemat ovat kuitenkin vielä nousujohteisia ja melko järkevän kuuloisiakin. Kasvuston tullessa tähkälle HandHeld N-Sensorin lukema ei enää ole luotettava. Kasvusto kuitenkin otti koko kasvukauden nousujohteisesti typpeä. Jos tähkävaiheessa vielä tehdään lisälannoitus typellä, sillä lisätään jyvän valkuaispitoisuutta. 

20.6.

Sysmässä syysvehnä on komeassa kasvussa ja saavuttanut lippulehtivaiheen. Nollalannoitusruutu on hyvin vaalea ja harva. Ylilannoitusruutu ja talousviljelys ovat ottaneet noin 60 kg typpeä. Talousviljelyksen typenotto on lisääntynyt viikossa yli 10 kg. Lisälannoitukset tulisi nyt ottaa pikaiseen harkintaan. 

13.6.

Sysmässäkin syysvehnä on kasvanut ja ottanut pituutta. Ylilannoitusruutu ja talousviljelmä ovat ottaneet reilusti yli 10 kiloa typpeä lisää edellisestä viikosta. Kasvu siis kiihtyy ja samoin typenotto sekä typentarve kasvaa. Nyt jos koskaan on aika lisälannoitukselle. 

6.6.

Sysmässä kasvusto on aloittanut korrenkasvuaan, mutta on edelleen melko harvaa. Kasvu ja typenotto kiihtyy; sekä ylilannoitusruutu että talousviljelys ovat ottaneet viikossa yli 10 kg typpeä. Ero ylilannoitusruudun ja talousviljelyksen typenotossa näkyy mittauksessa ja typen tarve kasvaa. Epätasaista kasvustoa lannoittaessa voisi ottaa avuksi Atfarmin ja katsoa, millaisen lannoitteenlevityskartan se piirtää lohkolta. Lohkolta otettiin talousviljelykseltä Yara Megalab -kasvianalyysinäyte. 

31.5.

Sysmässä syysvehnäkasvusto on saanut 14 mm sadetta viikon aikana. Kasvusto on kasvanut, kehittynyt ja tuuheutunut, mutta edelleen melko epätasainen. 0-lannoitusruudun pystyy juuri ja juuri erottamaan silmin, ja typenotto sillä on ollut hyvin hidasta. Ylilannoitusruutu ja ympäröivä talousviljelys taas ovat alkaneet ottamaan typpeä voimakkaammin. Typenotto tulee varmasti lisääntymään, kun korrenkasvu alkaa.

24.5.

Typenoton mittaukset aloitettiin Sysmässä syysvehnälohkolla tällä viikolla. Syysvehnä suorakylvetty pavun sänkeen. Talvi ja kylmä kevät ovat kurittaneet syysvehnäkasvustoa, joka vielä melko pientä, harvaa ja epätasaista. Nyt tarvittaisiin lisää lämpöä ja vettä. Kasvusto on saanut kevätlannoituksen vappuna ja typenotto on alkanut. Mittauksissa näkyy, että 0-lannoitusruutu ottanut hieman vähemmän typpeä kuin ylilannoitusruutu.