Mittaustulokset

imageh681b.png
 
imageyfc1s.png
 

21.6.

Syysvehnä Igloo on alkanut lykkäämään tähkää näkyviin. Kasvuaste on nyt siinä vaiheessa, että tämä mittaus on tällä erää kasvukauden viimeinen. Typenotto nousi lannoitetuilla ruuduilla 100–115 kg/ha kasvuston maanpäällisissä osissa. On kuitenkin hyvä muistaa, että myös juuristoon sitoutuu suuri määrä typpeä. kutakuinkin saman verran kuin maan päälle. Kasvusto näyttää hyvältä, vaikka vaikean talven jäljiltä lähtökohdat eivät olleet ihan optimaalisimmat ja aukkoja jäi sinne tänne lohkoa. 

Ruudut vasemmalta: talousviljelmä, nollaruutu, ylilannoitusruutu 

13.6.

Syysvehnä Igloo kasvaa vauhdilla ja lippulehteä pukkaa. Viikon aikana typenotto on ollut varsin kovassa vauhdissa. Olipa hyvä, että lisälannoitus tehtiin jo 7.6., jolloin kasvustoon levitettiin nollaruutua lukuun ottamatta YaraBela AXAN 90 kg /ha. Ylilannoitusruutu on kiskaissut itseensä 45 kg typpeä viikossa, eikä talousviljelmäkään jää paljoa huonommaksi 38 kg typenotolla. Sen sijaan nollaruudun typenotto on ollut vain 13 kg. 6.6. lohkolta otettu YaraMegalab -analyysi näytti tarvetta mangaanille, boorille ja kalsiumille. Lohkolle tehtiin mangaaniruiskutus. 

Ruudut vasemmalta: talousviljelmä, nollaruutu, ylilannoitusruutu 

6.6.

Syysvehnä on alkanut kasvamaan kortta. Typen otossa on hienoinen ero ylilannoitusruudun hyväksi. Lohkon lisälannoitusta suunnitellaan tehtäväksi pikapuoliin. Pellolta otettiin Yara Megalab -kasvianalyysi ja tuloksia on luettavissa ensi viikon raportilta.    

30.5.

Kasvusto on pensomisvaiheen alussa. Typenotto on vielä maltillista, mutta niin N-Sensorilla kuin myös Atfarmin valokuva-analyysilla ruutujen välille on tullut eroja. Myös silmämäärisesti valokuvasta näkee, että oikealla olevalla ylilannoitusruudulla kasvimassaa on eniten.

Ruudut vasemmalta: talousviljelmä, nollaruutu, ylilannoitusruutu

22.5.

Aurinko, lämpö ja riittävä kosteus ovat saaneet Igloo-syysvehnän mukavaan kasvuun, viikossa on tapahtunut yllättävän paljon. Ylilannoitus- ja talousviljelmäruutu ovat ottaneet typpeä enemmän kuin nollaruutu.

 

16.5.

Kasvusto on hentoa ja lohko on kärsinyt osin talvituhoista. Kevätlannoitus on tehty runsaalla 135 N/ha lannoituksella, koska kasvuston halutaan versovan mahdollisimman paljon. Ensimmäinen mittaus tehty, lukemat eri ruutujen välillä ei vät juurikaan eroa toisistaan.