Mittaustulokset

image8boe.png
 
image6l3y.png
 

6.7.

Loviisassa kevätvehnä on tullut tähkälle ja typenoton mittaus lopetetaan. Kevätvehnäkasvuston typenoton lukemat vielä nousujohteisia, jopa epäilyttävän suuria lukemia. Kasvuston tullessa tähkälle, Yara HandHeld N-Sensorin lukema ei enää ole kovin luotettava. Eli typenoton lukemiin kannattaa suhtautua varauksella. Talousviljelyksen 10 kg typenotto viikossa pitää varmasti melko hyvin paikkansa. Lisälannoituksella nyt tähkävaiheessa nostetaan jyvien valkuaista ja jyväkokoa.  

27.6.

Kevätvehnäkasvusto Loviisassa kasvaa ja kehittyy kovaa vauhtia. Kasvusto on komean tiheä ja tasainen. Kevätvehnässä on jo lippulehti näkyvissä ja kasvun intensiivisyyden takia kasvusto ottanut typpeä yli 20 kg viikon aikana. Nyt voisi olla aika lisälannoitukselle, jos halutaan lisätä jyvien lukumäärää. 

21.6.

Loviisassa kevätvehnäkasvusto kasvaa ja on saavuttanut korrenkasvun alkuvaiheen. Ylilannoitusruutu sekä talousviljelys ovat ottaneet typpeä lähes 20 kg viikon aikana. Kevätvehnäkasvustojen kehitys on nyt nopeaa ja kiivasta. Kannattaa pitää kevätviljakasvustoja silmällä, seurata sääennusteita ja tehdä lisälannoituspäätös. 

15.6.

Kevätvehnän typenoton mittaukset aloitettiin tällä viikolla Loviisassa. Kasvusto on lähtenyt hienosti kasvuun ja typpeäkin kasvusto on jo ottanut. Nollalannoitusruutu erottuu kasvustosta vaaleampana ruutuna selkeästi. Ylilannoitusruutu on ottanut jo 40 kiloa typpeä!