Mittaustulokset

 
imagebv9h.png
 

27.6.

Hellettä & tähkää pukkaa Elimäen lohkolla. Tähkä on tullut jo kokonaan näkyviin. Mittaustulokset olivat vielä noususuunnassa. Kasvustoon tehtiin myös lisälannoitus 20 kg typpeä/ha. Lisälannoitus oli annettu optimiajankohtaan, sillä tulokset näkyivät jo mittauksissa. Näillä näkymin tämä oli lohkon viimeinen mittauskerta, sillä viikon aikana tähkä ehtii alkaa jo vaalentumaan ja mittaustulokset eivät ole enää luotettavia. Toivotaan vielä pientä sadetta lähiviikoille. 

20.6.

Elimäen syysvehnä on tulossa juuri tähkälle. Ensimmäiset tähkät / jyvät näkyvät jo osassa kasvustoa. Lannoitusruutujen kohdalla kasvusto on todella rehevää ja tasaista. Ylilannoitusruutu erottuu mittarilla & silmällä. Kasvustoon ajettiinkin toinen lisälannoitus 20 kg typpeä / ha. 

14.6.

Syysvehnässä on jo lippulehti näkyvissä. Ravinteiden otto on ollut tehokasta. Ylilannoitusruutu erottuu selvästi jo silmällä sekä mittaustuloksissa. Lisälannoitus olisi nyt paikallaan. Yara Megalab -kasviravinneanalyysin mukaan lohkolla oli fosfori- sekä sinkkiarvot melko matalalla tasolla. Ravinteista boori sekä kalsium olivat myös matalat. 

6.6.

Elimäen lohkolla on edelleen satanut runsaasti vettä, 37 mm viikossa. Kasvustot ovat kyllä nauttineet vedestä ja lämmöstä. Syysvehnä on kasvanut taas reilusti pituutta, ja ravinteiden otto on ollut tehokasta. Tällä mittauskerralla otettiin myös Megalab-kasviravinneanalyysi. 

30.5.

Elimäellä oli satanut hyvin viikon aikana, 25 mm. Syysvehnä on kasvanut mukavasti mittaa. Ylilannoitusruutu erottui mittaustuloksissa hieman, muttei vielä silmämääräisesti. Seuraavalla kerralla lohkolta otetaan Yara Megalab -kasvustonäyte.

24.5.

Nollaruutu erottuu jo hienosti kasvustosta, ja muutenkin syysvehnä on kasvanut viikon aikana reilusti. Ylilannoitusruudun ja talousviljelmän välillä ei ollut vielä eroja mittaustuloksissa.

17.5.

Lohkolle on nyt tehty ylilannoitusruutu. Kasvusto on selviytynyt talvesta melko hyvin ja on nyt tasaisessa kasvussa. Syysvehnä on ottanut typpeä tähän mennessä 20 kg/ha. Pellon pinta todella kuivaa, mutta syvemmällä kosteutta vielä riittää. 10 mm sade tekisi kyllä kasvustolle hyvää.