Mittaustulokset

 
imageuxkta.png
 

4.7.

Tämä vahva ja tiheä kasvusto on tullut tähkälle ja aloittelee kukintaa. Ruudut ovat keskenään hyvin tasaisia. Tämä oli Laitilan mittauspaikan viimeinen mittaus. 

27.6.

Tällä mittauspisteellä maasta on vapautunut typpeä koko mittausajan runsaasti. Ruutujen väliset erot ovat erittäin pieniä. Kasvuston maanpäällinen osa on ottanut typpeä jo 82-87 kg/ha kasvukauden aikana.  

Ruudut vasemmalta: Nollaruutu, ylilannoitusruutu, talousviljelmä 

20.6.

Helmi voi hyvin ja kasvaa kohisten. Viime viikolla otettu kasvustonäyte kertoo, että kaikki on kunnossa. Kasvustosta otettiin laaja Yara Megalab -kasvianalyysi, ja tulos on täydellinen. Kaikkia ravinteita on kasvuun nähden riittävästi kasvissa. Kasvuolosuhteet ovat olleet optimaaliset ja maasta on vapautunut typpeä hyvin kasvuston käyttöön. Ruutujen väliset erot ovat erittäin pieniä.  

Ruudut vasemmalta: Nollaruutu, ylilannoitusruutu, talousviljelmä 

13.6.

Kevätvehnä Helmi on kasvanut viikon aikana reippaasti. Korrenkasvu on pikapuolin alkamassa, jostain yksilöistä solmuja jo tunnistaa. Pääosin kasvusto kuitenkin pensoo vielä. Talousviljelmältä otettiin Yara Megalab –kasvianalyysi ja tuloksia saadaan ensiviikolla. Nollaruutu alkaa erottumaan typenotossa heikompana muihin ruutuihin nähden. Kasvustoon on tehty ruiskutus mennen viikon aikana Moddus Evo + YaraVita StarPhos MnP:llä 3 l/ha höystettynä. Ruiskutus on tehty kaikille ruuduille.  Lisäksi kasvusto on lisälannoitettu 7.6. YaraMila NK 2 -tuotteella 131 kg/ha N 29 kg. Lisälannoitus on tehty muulle alalle, mutta nollaruutu on jätetty ilman eväitä. 

Ruudut vasemmalta: Nollaruutu, ylilannoitusruutu, talousviljelmä 

6.6.

Kevätvehnä Helmi on ottanut aimo harppauksen pituuskasvussa. Ensimmäisiä sivuversoja on siellä täällä, kasvusto on hentoa ja vielä aivan alkutekijöissä pensomisen suhteen. Tällä lohkolla satotasotavoite on korkealla ja ensimmäistä lisälannoitusta suunniteltiin lähipäiviin. Lisälannoitus tehdään  YaraMila NK 2 -tuotteella.  Typen lisäksi kalium tulee hyvin kasvin käyttöön myös pintalannoituksena annettuna. Nollaruudun typenotto on ollut edelleen suurinta, mutta erot lannoitettuihin ruutuihin ovat tasoittuneet. 

30.5.

Kevätvehnä on orastunut Laitilassa tasaisesti. Lämpöä ja kosteutta riittää, joten kasvua on odotettavissa. Tässä vaiheessa nollaruutu erottuu silmämääräisesti biomassaltaan suurimpana, mutta N-sensorilla mitattuna typenotossa ei eroja juurikaan ole.