Mittaustulokset

image696o.png
 
image2fnm.png
 

27.6.

Jämsässä kasvusto on jo tähkällä ja typenoton mittaus loppuu. Syysvehnäkasvuston typenoton lukemat kuitenkin vielä nousujohteisia vaikkakin melko hurjia lukemia. Kasvuston tullessa tähkälle Yara HandHeld N-Sensorin lukema ei enää ole kovin luotettava. Ylilannoitusruutu ja talousviljelys ovat ottaneet komeasti typpeä. Jos tähkävaiheessa vielä tehdään lisälannoitus typellä, sillä lisätään jyvän valkuaispitoisuutta. 

20.6.

Jämsässä syysvehnä on tuuhentunut ja saavuttanut lippulehtivaiheen. Syysvehnän typenotto ylilannoitusruudulta ja talousviljelykseltä jatkuu kiivaana, eli reilu 10 kg typpeä viikossa. Nollalannoitusruudusta typenotto on pysähtynyt, eli maasta ei enää mineralisoidu typpeä kasvin käyttöön, vaan tarvitaan lannoitetyppi apuun.  

13.6.

Jämsässä syysvehnä on ottanut pituutta. Ylilannoitusruutu ja talousviljelmä ovat ottaneet reilusti yli 10 kiloa typpeä lisää edellisestä viikosta. Ylilannoitusruutu on ottanut lähes 20 kiloa typpeä viikon aikana! Kasvu siis kiihtyy ja samoin typenotto sekä typentarve kasvaa. Nyt jos koskaan on aika lisälannoitukselle. 

6.6.

Jämsässä kasvusto aloittaa korrenkasvuaan. Nollalannoitusruudun typenotto on pysähtynyt ja erottuu selkeästi. Ylilannoitusruutu on ottanut yli 10 kg typpeä viikon aikana, mutta talousviljelys sen sijaan vain 1 kg lisää. Syytä tähän on vaikea sanoa. Lohkolle on tehty menneellä viikolla rikkakasviruiskutus. Lohkolta otettiin talousviljelykseltä Yara Megalab -kasvianalyysinäyte. 

31.5.

Jämsässä vettä on satanut viikon aikana 27 mm, ja syysvehnäkasvuston typenotto vain kiihtyy ylilannoitusruudulla sekä ympäröivällä talousviljelyksellä. 0-lannoitusruutu erottuu muusta kasvustosta ja kärsii rikkakasvi-invaasiosta. Isäntä ruiskutti rikat seuraavana päivänä mittauksesta.

24.5.

Typenoton mittaukset aloitettiin tällä viikolla Jämsässä syysviljalohkolla. Typenotto alkanut kasvustossa selkeästi ja 0-lannoitusruutukin erottuu jo hieman vaaleamman sävyisenä muusta kasvustosta. Typenotonmittauksessa eron näkee jo selkeästi. Jämsässäkin kaivataan jo vettä ja sen jälkeen lämpöä lisää.