5.7.

Pattijoki 5.7.

Kasvusto on edennyt kasvuasteelle BBCH 59. Kasvustot kaipaavat vesisateita. Tällä hetkellä sato-odotukset ovat vielä hyvät. Alueella ei enää tehdä uusia mittauksia.

29.6.

Pattijoki 29.6.

Helmi-kevätvehnä alkaa tulla tähkälle. Kasvuaste BBCH 47. Sadetta kerynyt viikon aikana 13 mm ja kylvöpäivästä alkaen sadetta yhteensä 107 mm, kostetta riittää. Lämpösummakertymä 377. Viime viikolla 22.6. tehty lisälannoitus 100 kg/ha YaraBela Suomensalpietaria on tasoittanut kasvuston hyvään kasvuun. Maanantaina 28.6. tehdyn tautiruiskutuksen yhteydessä on annettu toinen kerta YaraVita Mancozinia 0,5 l/ha.

21.6.

Pattijoki 21.6.

Helmi-kevätvehnän kasvu on edennyt kasvuasteelle BBCH 32. Lohkon kasvustot ovat toipuneet hyvin kylvöjen ja orastumisen jälkeisistä rankkasateista. Nollaruutu erottuu selvästi - maasta typpeä on vapautunut vain alle 10 kg/ha. Ylilannoitusruutu erottuu lohkon normaalikasvustosta. Lämpöä ja kosteutta riittää, joten satonäkymät ovat tällä hetkellä hyvät. Lisälannoituksen ajankohta on nyt. Rikat on lohkolla torjuttu Toolerilla ja rikkakasviruiskutuksen yhteydessä on annettu hivenlehtilannoitus YaraVita Mancozinilla 0,5 l/ha.

14.6.

Pattijoki 14.6.

Kasvusto on tasaantunut merkittävästi. Nollaruutu erottuu yhä selvemmin ja ylilannoitusruutu alkaa myös erottumaan. Sadetta tullut viikon aikan 7 mm ja lämpöä riittää, joten kasvu on nyt hyvässä vauhdissa. Rikkakasviruiskutuksen yhteydessä Toolerin lisäksi ruiskutettiin lohkolle YaraVita Mancozinia 0,5 l/ha.

8.6.

Pattijoki 8.6.

Lämmin viikko on edistänyt kasvua kasvuasteelle BBCH 21. Runsaat sateet näkyy epätasaisena kasvustona. Kasvulohkolla hieman kellertäviä kasvualueita. Ylilannoitusruutu näyttää jo hieman erottuvan tummemman vihreänä. Samoin päisteissä päällekkäiskylvöalueet ovat selvästi vihreämpiä. Nyt jo tässä vaiheessa lisälannoitus esim. 100 kg /ha YaraBela SUOMENSALPIETARIa piristäisi kasvua. Rikkakasveja orastuu runsaasti, joten rikkakasviruiskutuksen yhteydessä YaraVita THIOTRAC 300 5- 10 l/ha vauhdittaa hyvin kasvua.

Kasvin typenottoa mitattu Atfarmin Kuva-analyysillä, joka kertoo 5 kg N/ha tarkkuudella maasta kasvuun vapautuneen typen määrän.

31.5.

Kasvu ei juurikaan ole edennyt märästä maasta ja viileistä lämpötiloista johtuen. Sadetta tullut viikon aikana 2 mm.

24.5.

Pattijoki 24.5.

Sadettu tullut kylväjen jälkeen 60 mm. Orastuminen alkanut 23.5.

Mittaustulokset

Mittausta ei voitu suorittaa 29.6. laiterikon takia.

image5qk1c.png

image29bva.png

image7b4sk.png

image29bva.png