5.7.

Nivala 5.7.

Tehoisaa lämpösummaa on kertynyt viikossa 89 astetta, kasvukauden lämpösumman ollessa 454 astetta. Tämä on saanut kasvuston etenemään nopeasti. Kasvustossa on edelleen havaittavissa mangaanin puutosta. YaraVita THIOTRAC 300 3,3 l/ha + YaraVita AMAZINC 1 l/ha -ruiskutus on tehty 1.7. Ruiskutuksesta johtuen kasvuston vaaleneminen on hävinnyt ja kasvusto on hyvässä vauhdissa kasvuasteen ollessa BBCH 55. Tällä kasvukaudella sijainnissa ei enää tehdä mittauksia. Tällä hetkellä sato-odotukset ovat hyvät.

28.6.

Nivala 28.6.

Lisälannoitus 100 kg/ha YaraBela SUOMENSALPIETARIa 11.6. liiallisen kosteuden kellastamille oraille on pitänyt kasvuston tasaisen vihreänä. Nuorempien lehtien vaaleneminen tässä vaiheessa kertoo rikin puutteesta. Seuraavan kasvinsuojeluruiskutuksen yhteydessä YaraVita THIOTRAC 300:sta 5 l/ha torjumaan rikin puutetta. Sadetta viikon aikana on tullut 17 mm. Arild-ohran kasvuaste BBCH 39 saavutettu. Tehoisaa lämpösummaa kertynyt 366 astetta.

21.6.

Nivala 21.6.

Havaintolohkolla Arild-ohran kasvusto on tasaantunut ja YaraBela SUOMENSALPIETARI lisäys 100 kg /ha on elvyttänyt kellertävät alueet tasaisen vihreään kasvustoon. Samoin kuorettuneiden alueiden täydennyskylvöt ovat onnistuneet ja sato-odotukset ovat hyvät. Sadetta on viikon aikana tullut 19 mm ja lämpöä riittää. Mittaushetkellä lämpötila +28 C.

14.6.

Kuorettuneiden alueiden uusintakylvöt ovat orastuneet hyvin. Rankkasateen kellastamalle lohkolle levitettiin 11.6. 100 kg YaraBela Suomensalpietaria. Lannoituksen jälkeen tuli sopiva sade ja kasvusto on tasaantunut merkittävästi. Nollaruutu erottuu selvästi ja myös ylilannoitusruutu alkaa erottumaan selvemmin.

8.6.

Nivala 8.6.

Lämmin viikko on saanut kasvun hyvään vauhtiin. Osa kasvulohkon kuorettuneista alueista on rikottu. Orastuminen hieman epätasaista. Sateet ovat heikentäneet lohkon kasvuvoimaa, joten ylilannoitusruutu erottuu jo hieman jopa silmämääräisesti. Havaintoa tukee myös Atfarmin Kuva-analyysin tulokset. Palvelu näyttää maasta vapautuneen typen määrän 5 kg N/ha tarkuudella. Ylilannoitusruudulta kasvusto on ottanut kymmenisen kiloa enemmän typpeä. Tässä on nyt lisälannoituksen paikka. Esim. YaraBela SUOMENSALPIETARI 100 kg/ha piristämään kasvua. Rikkakasviruiskutuksen yhteydessä YaraVita THIOTRAC 300 5-10 l/ha on hyvä lisä kasvun vauhdittamiseen.

31.5.

Runsaista sateista johtuen kasvulohkon pinta on hieman kuorettunut. Orastuminen tästä syystä hieman hidastuu, mutta oraat tulevat pintaan. Sadetta viikon aikana on tullut 2 mm.

24.5.

Nivala 24.5.

Vettä on satanut kylvön jälkeen 75 mm. Ei ole vielä orastunut.

Mittaustulokset

Mittausta ei voitu suorittaa 28.6. laiterikon takia.

image1hpok.png

image29bva.png

image29bva.png