12.7.

Miehikkälä 12.7.

Miehikkälän lohkon kasvusto oli tullut tähkälle, joten mittauksia sijainnissa ei enää jatkettu. Nämä ruudut kärsivät kevään sateista sekä kesän kuivuudesta. Ohra on melko harvaa ja epätasaisesti kasvanutta. Tämä on tyypillistä koko alueelle. Sade piristäisi kyllä kasvustoa, mutta paras kasvukunto on jo menetetty. Sato jää vaatimattomaksi ja laatukin voi olla kehno.

5.7.

Miehikkälä 5.7.

Ylilannoitusruutu erottuu silmin nähden. Lisälannoitusta voisi harkita, jos vain olisi vettä luvassa sääennusteissa. Kasvostu kärsii jonkin verran kuivuudesta. Megalab-tuloksissa kaikki ravinteet olivat normaalilla tasolla.

28.6.

Miehikkälä 28.6.

Kasvusto on saanut 5 mm virkistävän sateen, mutta enemmänkin olisi saanut sataa. Ohra on aloittanut korrenkasvun (BBCH 30). Ylilannoitusruutu erottuu niin mittauksilla kuin silmämääräisesti. Tällä mittauskerralla otettiin Megalab-kasvianalyysi, jolla selviää mahdolliset pää- ja hivenravinnepuutokset.

21.6.

Miehikkälä 21.6.

Ohra on kirinyt kasvussa nyt 3-lehti asteelle (BBCH 13). Nollaruutu erottuu selvästi. Mittausten perusteella ylilannoitusruutu olisi hieman kasvussa edellä, mutta silmin ei ole havaittavaa eroa vielä nähtävissä. Kasvustot alkavat pikkuhiljaa kaipaamaan lisää vettä.

15.6.

Miehikkälä 15.6.

Ohra tullut juuri oraalle, melko tasainen kasvusto. Kylvön jälkeen satanut 5ml vettä. Kosteutta riittää vielä maassa, mutta kohta saatetaan jo sateitakin kaivata. Nollaruutu ei vielä erotu kasvustosta kovinkaan selvästi. Nollaruudun, ylilannoitusruudun tai talousviljelmän typenotolla ei ole merkittävää eroa.

Mittaustulokset

imageu0smg.png

image29bva.png

imager1pyc.png

image29bva.png