6.7.

Loimaa 6.7.

Kasvukauden lämpösumma oli mittaushetkellä 629. Sadetta ei ole menneellä viikolla tullut. Maan lämpötila on 26 astetta. Haasteellinen kasvukausi ja typen sekä muiden ravinteiden puute on kellerryttänyt nollaruutua niin rajusti, ettei siitä mittauslukemaa vieläkään saa. Ruudut näyttävät kaiken kaikkiaan kasvukauden olosuhteista johtuen heikoilta. Kasvusto on tähkällä, joten mittauksia ei enää sijainnissa tehdä.

KUVAT: Nollaruutu vasemmalla ja ylilannoitusruutu oikealla. Ylilannoitusruudun edessä talousviljelmää edustava ruutu.

28.6.

Loimaa 28.6.

Kasvukauden lämpösumma oli mittaushetkellä 505. Sadetta on menneellä viikolla tullut kahteen otteeseen, yhteensä 46 mm. Maan lämpötila 20 astetta. Haasteellinen kasvukausi ja typen sekä muiden ravinteiden puute on kellerryttänyt nollaruutua niin rajusti, ettei siitä mittauslukemaa edelleenkään saa. Ruudut näyttävät kaiken kaikkiaan kasvukauden olosuhteista johtuen heikoilta.

KUVAT: Nollaruutu vasemmalla ja ylilannoitusruutu oikealla. Ylilannoitusruudun edessä talousviljelmää edustava ruutu.

21.6.

Loimaa 22.6.

Kasvukauden lämpösumma oli mittaus hetkellä 392. Sadetta ei ole menneellä viikolla saatu. Kasvusto on edelleen korrenkasvuvaiheessa. Haasteellinen kasvukausi ja typen sekä muiden ravinteiden puute on kellerryttänyt nollaruutua niin rajusti, ettei siitä mittaustulosta saa. Maaperän lämpötila mittaus hetkellä oli 26 astetta ja kosteus 37 prosenttia.

KUVAT: Nollaruutu vasemmalla ja ylilannoitusruutu oikealla. Ylilannoitusruudun edessä talousviljelmää edustava ruutu.

14.6.

Loimaa 14.6.

Kasvukauden lämpösumma oli mittaus hetkellä 300, sadetta on tullut noin 65 mm. Kasvusto on jo korrenkasvun alussa. Isot vesimäärät, haasteellinen kasvukausi ja typen puute on kellerryttänyt nollaruutua rajusti. Maaperän lämpötila mittaus hetkellä oli 17 astetta ja kosteus 36 prosenttia.

KUVA: Nollaruutu vasemmalla ja ylilannoitusruutu oikealla. Ylilannoitusruudun edessä talousviljelmää edustava ruutu.

7.6.

Loimaa 7.6.

Kasvukauden lämpösumma oli mittaus hetkellä 212. Mennyt viikko on ollut sateeton. Feedway-ohra on edennyt kasvuasteelle BBCH 14.  Maaperän lämpötila mittaus hetkellä oli 22 astetta ja kosteus 21 prosenttia.

31.5.

Loimaa 31.5.

Ohra on orastunut tasaisesti ja on kasvuasteella BBCH 11, eli yksi lehti on täydellisesti auennut. Mittaustuloksia ruuduilta ei vielä näin varhaisessa vaiheessa ole. Ensi viikolla, kun vain lämpöä riittää, päästään jo mittausten pariin. Sadetta lohko on saanut menneen viikon aikana 23 mm ja maaperän lämpötila mittaus hetkellä oli 15 astetta ja kosteus 43 prosenttia.

KUVA: Nollaruutu vasemmalla ja ylilannoitusruutu oikealla.

Mittaustulokset

image7kkq4.png

image29bva.png

image29bva.png