4.7.

Lohtaja 4.7.

Karjanlanta, lämmin keli ja sopivasti kosteutta näyttäisivät toimivan hyvin tänä kesänä Lohtajalla. Tasaisesti typenotto on noussut joka ruudulla viikon aikana.

Viime viikolla on myös levitetty YaraBela SUOMENSALPIETARIa lohkolle ja vaikka sadetta ei sen jälkeen ole saatu niin rakeesta jäljellä on vain kipsikuori, ravinteet ovat liuenneet. Kun rakeesta ei enää saa kiinni vaan sormien väliin jää vain pölyä, niin voidaan todeta, että ainoastaan rakeen “luuranko”, eli kipsikuori, on jäljellä.

imagehn5w4.png

29.6.

Lohtaja 29.6.

Tänä vuonna kosteusolosuhteet ovat olleet lähes täydelliset Lohtajalla. Viime viikon sade/myrsky toi noin 20 mm ja vielä nyt maassa kosteutta sopivasti 30 prosentin paikkeilla. Nollaruutu on vielä silmämääräisesti hyvä, vaikkakin liete näyttäisi olevan vähän epätasaisesti levittynyt juuri tässä kohdassa. Typen otossa huomaa, että ylilannoitusruutu kirii nyt vähän talousviljelmän ohi. Yara N-Tester antoi lannoitussuosituksen ja tämä lohko saakin pienen typpilannoituksen luultavasti tällä viikolla.

22.6.

Lohtaja 22.6.

Hyvin vettä läpäisevä maa yllättää kosteudellaan. Kosteusmittari näyttää iltapäivällä 31 prosenttia, joka on aika täydellinen – varsinkin Lohtajan mailla. Koska lohko on kylvetty toukokuun lopussa lämpimään maahan ja kosteudesta ei myöskään ole ollut puutetta, niin kasvusto kehittynyt hienosti. Pellolle levitettiin karjanlantaa ennen kylvöä, ja sen huomaa nollaruudun hyvästä kasvustosta ja se ei myöskään häviä typenotossa muille ruuduille. Tällä lohkolla siis karjanlanta/maa ovat heti luovuttaneet typpeä kasvustolle.

11.6.

Lohtaja 11.6.

Kasvusto on orastumisvaiheessa ja siksi typenotto on aika pientä. Lohko sai kylvölannoituksen lisäksi karjanlantaa ja on kylvetty lämpimään ja kosteaan maahan, joten orastuminen tapahtuu nopeasti. Vaikka maa on hyvin vettä läpäisevää, niin kosteus on pysynyt hyvin maassa.

Mittaustulokset

image6iksk.png

image29bva.png

imageeg6u.png

image29bva.png