12.7.

Lappeenranta 12.7.

Lohkon kasvusto on tullut tähkälle, joten mittauksia sijainnissa ei enää jatkettu. Nämä ruudut kärsivät kevään sateista sekä kesän kuivuudesta. Ohra on melko harvaa ja epätasaisesti kasvanutta. Tämä on tyypillistä koko alueelle. Sade piristäisi kyllä kasvustoa mutta paras kasvukunto on jo menetetty. Sato jää vaatimattomaksi ja laatukin voi olla kehno.

5.7.

Lappeenranta 5.7.

Ylilannoitusruudun mittaustulokset ylittävät ensimmäisen kerran talouskasvuston ottaman typpimäärän. Vettä ei ole satanut edelleenkään ja kasvustot kärsivät pahasti kuivuudesta. Kylvöjen jälkeen vettä on satanut vain yhteensä 22 ml. Megalab-tulosten perusteella kalsium on matalalla ja kalium melko matalalla tasolla.

28.6.

Lappeenranta 28.6.

Ohrakasvusto on saanut viikossa 12 mm vettä, mutta silti kasvusto näyttää kärsivän kuivuudesta. Talouskasvusto näyttää onneksi paremmalta kuin ylilannoitusruutu. Kasvuaste BBCH 30. Tällä mittauskerralla otettu Megalab-kasvianalyysi, jolla selviää mahdolliset pää- ja hivenravinnepuutokset.

21.6.

Lappeenranta 21.6.

Vettä ei ole tullut nimeksikään kylvöjen jälkeen, ja kasvustot alkaa pikkuhiljaa jo kaipaamaan vettä. Kasvustot ovat nyt pensomisen alusssa (BBCH 21). Ylilannoitusruutu on orastunut hieman epätasaisesti, mutta talousviljelmä sen ulkopuolella näyttää onneksi paremmalta. Mittaustulokset molemmissa ovat samansuuruisia.

15.6.

Lappeenranta 15.6.

Kasvustot ovat orastuneet melko tasaisesti ja nollaruutu erottuu jo selvästi. Ohra on nyt 2-lehtiasteella. Nollaruudun typenotto on 3,5 kg/ha, ylilannoitusruudun sekä talousviljelmän osalta 6 kg/ha. Vettä on kylvön jälkeen satanut 10 ml, ja kohta kasvusto voisi lisää vettä kaivatakin.

7.6.

Kasvusto on juuri tulossa oraalle, samalla on tehty ylilannoitusruutu. Eroja ruutujen välillä orastumisessa ei ole havaittavissa.

Mittaustulokset

image21gx.png

image29bva.png

imagelhu69.png

image29bva.png