5.7.

Kauhajoki 5.7.

Mittaukset on lopetettu Kauhajoen osalta, koska kasvustot ovat kasvuasteella BBCH 55 ja tähkän esilletulo häiritsee mittausta. Kauhajoen nollaruutu jaksaa vielä yllättää heikkoudellaan. Tämä alleviivaa lannoituksen tärkeyden varsinkin kasvukauden alussa, jolloin on tärkeää saada juuret kasvamaan ja kasville hyvät olosuhteet heti alussa.

28.6.

Kauhajoki 28.6.

Kauhajoen nollaruudussa vihdoinkin nousua. Valitettavasti taitavat olla rikat, jotka sitä nostattavat. Ylilannoitusruudussa on vielä voimaa, koska käyrä jatkaa nousuaan, kun taas talousviljelmän käyrä tasaantuu.

21.6.

Kauhajoki 21.6.

Näin heikko nollaruutu vaatii jo vähän epäonnea ja niin tässä on varmaan käynyt. Siinä vaiheessa, kun Kauhajoella satoi vettä, niin heikoimmat kasvustot eivät olleet vielä itäneet tai kehittyneet tarpeeksi ja siten kärsivät lannoitettua kasvustoa enemmän. Yara N-Tester -mittaus talousviljelmästä antoi typpisuositukseksi 50 kg N/ha, joka voi hyvinkin olla merkki siitä, että rankkasateet ovat huuhtoneet osan kylvölannoituksen ravinteista. Suunnitelma oli antaa koko typpimäärä kylvön yhteydessä, joten tällaisissa tilanteissa on vaikea korjata isoja typen puutoksia.

14.6.

Kauhajoki 14.6.

Kasvustot kehittyvät hyvin Kauhajoen alueella. Nollaruudun mittaus on hiukan hankalaa koska kasvustoa ei paljon ole. Lohkolla on muuten hyvä kasvuunlähtö ja lannoituksen merkitys siinä korostuu tällä ruudulla hyvin, koska jos ei juuristoa ja kasvustoa ole, niin ei myöskään ravinteenottoa synny. Ylilannoitusruutu erottuu nyt myös ensimmäistä kertaa mittauksessa, vaikka silmämääräisesti ei eroa näe.

8.6.

Kauhajoki 8.6.

Mittauslohkolla nollaruutu on poikkeuksellisen heikko. Tähän vaikuttaa tietenkin kylvölannoitus, mutta myös kasvillisuuden ja juurien puute ruuduilla. Muuten lohko on kirinnyt huimasti viikon aikana ja lämpösummaakin kertynyt Kauhajoella jo yli 200 astetta.

1.6.

Kauhajoki 1.6.

Tällä viikolla mittaukset käynnistyivät myös Kauhajoella. Kylvöjen jälkeen on tullut paljon vettä, ja se näkyy vahvasti kasvustoissa ja mitattavalla lohkolla. Pientä kuorettumaa on havaittavissa, mutta pääsääntöisesti se ei ole haitannut orastumista. Nollaruutu tällä lohkolla on paljon jäljessä. Mittaus vahvistaa epäilyn, koska typpeä kasvusto on sitonut nollaruudulla alle kilon. Lämpösummaa on kertynyt 119 astetta ja kosteutta maassa on hyvin.

Mittaustulokset

image8jp1m.png

image29bva.png

imagepteua.png

image29bva.png