29.6.

Kangasala 29.6.

Kasvukauden lämpösumma oli mittaushetkellä 544. Ohra on tasaisesti tähkällä koko kasvustossa ja mittaukset lopetetaan tämän kohteen osalta. Kasvusto on venynyt viikon aikana melkoisesti ja näyttää erittäin hyvältä. Menneellä viikolla sadetta on tullut 50 mm ja maaperän lämpötila on mittaushetkellä 20 astetta. Ruudut erottuvat edelleen talousviljelmästä.

 

KUVAT: Nollaruutu vasemmalla, ylilannoitusruutu keskellä ja oikealla talousviljelmä ruutu.

22.6.

Kangasala 22.6.

Kasvukauden lämpösumma oli mittaushetkellä 433. Ohran vihneet kurkkaa jo tasaisesti koko kasvustossa. Kasvua on tapahtunut viikon aikana paljon. Menneellä viikolla sadetta on tullut 5 mm, maaperän lämpötila on mittaushetkellä 16 astetta.

KUVAT: Nollaruutu vasemmalla, ylilannoitusruutu keskellä ja oikealla talousviljelmä ruutu.

14.6.

Kangasala 14.6.

Kasvukauden lämpösumma oli mittaushetkellä 320. Kasvusto on nyt korrenkasvu vaiheessa. Kasvua on tapahtunut viikon aikana paljon. Menneellä viikolla sadetta on tullut 23 mm, maaperän lämpötila mittaus hetkellä 12 astetta ja kosteus 48 prosenttia.

KUVA: Nollaruutu vasemmalla, ylilannoitusruutu keskellä ja oikealla talousviljelmäruutu

7.6.

Kangasala 7.6.

Kasvukauden lämpösumma oli mittaus hetkellä 256, mennyt viikko on ollut sateeton. RGT Planet -ohra on harpannut komeasti kasvuasteella BBCH 23. Kasvua on tapahtunut viikon aikana silmin nähtävästi paljon. Menneellä viikolla sadetta ei ole tullut. Maaperän lämpötila mittaushetkellä 19 astetta ja kosteus 37 prosenttia. Osassa lohkoa alkukasvukaudella saadut sateet on hieman kellastuttanut kasvustoa. Lohkolle tehtiin lisälannoitus mittauspäivänä YaraBela AXANilla.

31.5.

Kangasala 31.5.

Ohra on orastunut tasaisesti ja on kasvuasteella BBCH 12, kaksi lehteä on täydellisesti auennut. Mittaustuloksia ruuduilta ei vielä näin varhaisessa vaiheessa ole. Ensi viikolla, kun vaan lämpöä riittää, päästään jo mittausten pariin. Sadetta lohko on saanut menneen viikon aikana 41 mm ja maaperän lämpötila mittaus hetkellä oli 13 astetta ja kosteus 43 prosenttia. Osassa lohkoa vesi on hieman kellastuttanut kasvustoa.

KUVA: Nollaruutu vasemmalla ja ylilannoitusruutu oikealla.

Mittaustulokset

imageltiel.png

image29bva.png

imageq9ux8.png

image29bva.png