12.7.

Kalajoki 12.7.

Kalajoella ei ole satanut vieläkään vettä. Nyt sadetta jo toivotaan todella, ettei kuivuus aiheuta harmeja. Kasvustot näyttävät vielä hyvältä ja ne ovat edenneet jo kasvuasteelle BBCH 55, joka tarkoittaa, että tämän kesän mittaukset ovat Kalajoella nyt ohi. Multavalle maalle ominaisesti nollaruutukin etenee kasvussaan. Tehoisaa lämpösummaa on kertynyt jo 448 astetta, mikä on huomattavasti edellisvuoden vastaavaa aikaa enemmän. Lisälannoitusta ei ole tehty.

5.7.

Kalajoki 5.7.

Multava maa vapauttaa luontaisesti typpeä, joten nollaruudun kasvustokin etenee ja on normaalia tummemman vihreä. Kalajoella ei ole satanut viikkoon ja kasvukauden sademäärä on edelleen 37 mm. Tehoisaa lämpösummaa on kertynyt kasvukaudella 335 astetta. Korkea lämpötila ja helle saavat aikaan voimakkaan kasvun ja nyt toivotaan jo sadetta, jotta sato-odotukset säilyisivät hyvänä. Lisälannoitusta ei ole vielä tehty, se jää odottamaan sateita.

28.6.

Kalajoki 28.6.

Laureate-ohra on hyvässä kasvussa runsasmultaisella kHt-maalla. Kasvuaste on nyt BBCH 31. Vettä on satanut viikon aikana 8 mm, joten sadekertymä kylvöhetkestä on tähän mennessä 37 mm. Tehoisa lämpösumma 252. Ylilannoitusruutu alkaa erottua, joten lisälannoituksen hetki alkaa olla käsillä.

21.6.

Kalajoki 21.6.

Laureate-ohran kasvu on edennyt kasvuasteelle BBCH 22. Sadetta viikon aikana tullut 21 mm. Lämpötila mittauspäivänä +30 astetta, joten lämpöäkin riittää. Rikkakasveja on runsaasti, joten on rikkakasvien torjunnan aika. Yara Megalab -kasvianalyysi otettu tänään, jolla selvitetään ravinnepuutteet. Tulokset saadaan loppuviikosta.

14.6.

Kalajoki 14.6.

Orastuminen on ollut nopeaa ja tasaista runsasmultaisella KHt lohkolla. Nollaruutu alkaa erottumaan. 6 mm:n sade vauhdittaa sopivasti kasvua.

8.6.

Kalajoki 8.6.

Kylvöjen jälkeinen lämmin, jopa helteinen, viikko on vauhdittanut kasvun hyvään alkuun. Orastuminen on tasaista. Runsasmultaisessa maassa ei vielä eroja ole syntynyt. Kosteutta maassa riittää. Seuraavan viikon aikana on odotetavissa nopeaa kasvun edistymistä.

Mittaustulokset

Mittausta ei voitu suorittaa 28.6. laiterikon takia.

images1q4l.png

image29bva.png

Alla olevassa taulukossa 5.7. saatu tulos poikkeuksellisesti vastaa kahden viikon typenottoa.

imagejc7da.png

image29bva.png