28.6.

Jyväskylä 28.6.

Vihneet alkavat tulla jo ohralla esiin ja tämä on merkki siitä, että taidetaan viimeisiä mittauksia tehdä. Juuri ennen edellistä mittausta YaraBela AXANilla annettu lisälannoitus näkyy nyt ympäröivässä talousviljelyksessä hienosti. Kasvusto on saanut ja ottanut typpeä sekä lohkolle on tullut vettä maltillisesti viikon aikana, noin 10 mm. Kasvusto näyttää hyvältä ja terveeltä.

21.6.

Jyväskylä 22.6.

Jyväskylässä ollut hyvin kuivaa ja kasvusto näyttää hieman "jarruttelevan”, mikä näkyy myös typen otossa. Typpeä on otettu melko vähän, mutta isäntä kävi esimerkillisesti lisäämässä kasvustoon voimaa YaraBela AXANin muodossa viikonloppuna, mikä ei vielä todennäköisesti näkynyt mittauksessa. Ensi viikon mittausta odottaessa.

14.6.

14.6.

Vanille-ohra on päässyt hienosti kasvuun ja aloittelee pensomista. Nollaruutu erottuu jo hienosti kasvustosta ja maasta vapautuva typen määrä on melko alhainen. Rikkaruohoa näkyi paljon kasvustossa etenkin talousviljelyksessä ja ylilannoitusruudussa, nollaruudun ollessa yllättävän puhdas. Tästä pystyy päättelemään kuinka tehokkaita ja hyviä typpivarkaita rikat kasvustossa ovat, eli nekin valitettavasti käyttävät ja hyötyvät typestä. Oletettavasti kasvustossa alkaa varmasti typenotto kiihtymään ja mielenkiintoista nähdä millainen tilanne on ensi viikolla.

7.6.

Jyväskylä 7.6.

Ylilannoitusruutu käytiin tekemässä Vanille-ohralle. Nollaruutu erottui jo hienosti kasvustosta. Ensi viikolla saadaan ensimmäiset typenoton tulokset myös Jyväskylästä.

Mittaustulokset

imagegls7l.png

image29bva.png

image6akfa.png

image29bva.png