5.7.

Isokyrö 5.7.

Mittaukset on lopetettu Isokyrön osalta, koska kasvusto saavuttanut kasvuasteen BBCH 55 ja tähkän esilletulo häiritsee mittausta. Muuten voidaan todeta, että tasaisesti on kasvusto edennyt viimeisen viikon aikana.

28.6.

Isokyrö 28.6.

Tasaista kasvua joka ruudulla. Vihneet ovat jo näkyvillä, joten viimeisiä mittauksia viedään. Erikoista Isokyrön nollaruudussa on sen tasainen kasvu, joka viikko saatu lähes 10 kg N/ha. Voi olla, että viimevuotinen esikasvi luovuttaa tasaisesti typpeä, mutta valitettavasti alkukauteen ei ihan ehtinyt mukaan.

21.6.

Isokyrö 21.6.

Viikon typenotto nollaruudulla on 11 kg N/ha, eli maasta saatu lämmön sekä sopivan kosteuden avittamana hyvin typpeä. Ehkä viime vuonna esikasvina ollut herne alkaa pikkuhiljaa luovuttamaan typpeä. Talousviljelmän ja ylilannoitusruudun ero on kasvanut hieman, mutta ero on vielä pieni ja ehkä tässä maan luovuttama typpi vaikuttaa myös.

14.6.

Kevätohra on jo korrenkasvun alkuvaiheessa. Nollaruutu erottuu hyvin, mutta ylilannoitusruudun vaikutusta ei vielä voi silmämääräisesti erottaa, vaikka HandHeld N-Sensorilla näkee jo pienen eron.

7.6.

Isokyrö 7.6.

Kasvustot näyttävät hyviltä ja tasaisilta Kyrönmaalla. Nollaruutu erottuu hienosta myös silmämääräisesti ja mittaus vahvistaa tuloksen. Nollaruudun typpipitoisuus on yllättävän matala, kun oletuksena oli, että esikasvina viimevuonna toimineen herneen sitoma typpi olisi jo ollut kasvuston käytössä.  Jäämme mielenkiinnolla seuraamaan tilannetta.

Mittaustulokset

imagel8ay.png

image29bva.png

image1uqea.png

image29bva.png