Jaetulla lannoituksella hyvä sato mallasohrasta

Rehu- ja mallasohran lannoitusohjeet ovat lähtökohtaisesti samat satoisilla lajikkeilla.

Mallasohran lannoitus jaettuna

Kylvölannoitteeksi valitaan pellon fosfori- ja kaliumtilaan sopiva YaraMila-lannoite. Koetulosten mukaan paras käyttömäärä on 2/3 typestä kylvön yhteydessä. Käytännössä se vaihtelee 80–120 typpikilon välillä lohkon satotasosta ja multavuudesta riippuen.

Pensastumis – korrenkasvuvaiheessa annettu lisälannoitus nostaa satoa, joten harvan oraan lisälannoitusta painotetaan varhaiseen kehitysvaiheeseen (12–37). Jos oras on alusta asti rehevässä kasvussa ja sato-odotukset ovat korkealla, lisälannoitusta viivytetään tähkälletulovaiheeseen. Tämä vähentää lakoriskiä ja nostaa valkuaistasoa. Rehuohran valkuaisen nostoon tähtäävä lisälannoitus tehdään vasta kukinnan jälkeen ohranjyvän muodostuessa. YaraBela-lannoite valitaan pellon rikkitilan perusteella. Karjanlannan täydennykseen tulee käyttää seleenipitoista lannoitetta, jotta rehuun tulee riittävästi seleeniä.

Yara N-Sensorilla saadaan ravinteet kohdennettua siihen lohkon osaan, jossa niistä saadaan paras hyöty. Täsmäviljelyllä saavutetaan paras sato, tasainen laatu ja tuleentuminen sekä ympäristöystävällinen ja kannattava viljely.