Neljä oikeaa – Onnistuneen sadon taustalla on osaamista ja oikeita valintoja

Täsmälannoituksen periaatteilla päästään kohti tehokasta ravinteiden käyttöä ja onnistunutta satoa. Perusajatuksena on valita oikea tuote ja levittää sitä oikea määrä, oikeaan aikaan ja oikeaan paikkaan.Oikea tuote

Ravinteiden tasapaino tukee sadon muodostusta läpi kasvukauden. Oikealla tuotteella varmistetaan tehokas ravinteiden käyttö ja laadukas sato erilaisilla lohkoilla ja viljelykasveilla. Yaran tuotteiden ravinnekoostumus on optimoitu kasvien tarpeisiin ja Suomen oloihin.

Oikea määrä

Hyödynnä kasvin koko satopotentiaali, maksimoi tuottavuus ja minimoi ravinnehäviö oikealla lannoitemäärällä. Jakamalla lannoituksen ja valitsemalla oikean lannoitusstrategian hyödyt eniten ja saavutat sato- ja laatutavoitteet. Karjanlannan täydennyksessä riittävä määrä mineraalilannoitetta turvaa kasvuston alkukehityksen.

Oikea aika

Oikea-aikainen lannoitus tarjoaa hyvä alun ja kasvuunlähtö onnistuu. Kun lisälannoitus tehdään oikeaan aikaan, voidaan parantaa sekä satoa että laatua. Kun ajoitus onnistuu, kasvustolla on ravinteet käytettävissä tärkeissä kasvukauden vaiheissa ja ne ohjautuvat tehokkaasti sadonmuodostukseen.

Oikea paikka

Lohkolla on vaihtelua ja lannoitustarve vaihtelee lohkon sisällä. Täsmälannoituksella lisälannoitukseen suunniteltu typpimäärä jakautuu lohkolla kasvuston mukaan. Lisälannoitusta tehtäessä on tilaisuus tasoittaa lohkon sisäistä vaihtelua ja kohdistaa typpilannoitus optimaalisesti. Lisälannoitustarpeen määrittelyssä auttaa Atfarm -täsmälannoitustyökalu. Atfarm Yaran asiakkaille ilmainen 12 kk:n ajan rekisteröitymisestä.