YaraSuna® BOREA

YaraSuna® BOREA -boorilannoite on boorinpuutoksesta kärsivien kivennäis-ja turvemaiden metsien tuhkapohjainen hivenravinnelannoite.

Käyttösuosituksen mukaisesti lannoitettaessa puutos korjaantuu jo ensimmäisenä kasvukautena ja boorin saatavuus saadaan kohoamaan optimaaliselle tasolle. Vakavia kasvu- ja laatutappiota puustossa aiheuttavan boorinpuutoksen torjunnassa ei kannata viivytellä. Boorilannoitus on syytä tehdä metsässä jo istutuksen yhteydessä tai taimikkovaiheessa. 

Tuhkaan sekoitettuna boori liukenee hitaasti, joten tuotteen käyttö on kaikkina vuodenaikoina helppoa ja turvallista. Riski boorin liian suuresta annostuksesta aiheutuvaan myrkytykseen on näin huolellisesti käytettynä hyvin pieni.

Tuotetiedot

Lannoite sisältää luonnostaan sivu- ja hivenravinteita sekä fosforia pidättäviä rauta- ja alumiiniyhdisteitä. Ravinteet liukenevat tuotteesta hitaasti, joten sitä voi levittää vesistöjä tai kasvuvaikutusta vaarantamatta ympäri vuoden. Rakeisella lannoitteella varmistat työn laadun ja hyvän kasvun.

Raaka-aineet:
Puun ja turpeen tuhka, natriumtetraboraatti

Käyttömäärä:
250–310 kg/ha (metsänkasvatus)

Boori (B) 0,9 %
Käyttöaika 12 kk
Rakeisuus 2–8 mm

Toimituskosteus 11 %

Toimitustapa 700 kg suursäkki 

Toimituspaikka: Viitasaari