Kannattavuutta oikeilla ravinneratkaisuilla

Leipä leveämmäksi 2/2018 -lehdestä voit lukea kokemuksia lannoituksen jakamisesta. Viljelijä Esko Suomala käytti lannoituksen suunnittelun apuna Yaran sateliittiteknologiaa. Porsastuottaja Christer Storfors hyödyntää kasvukauden lisälannoituksessa Yara N-Sensoria. Viljelijät hyötyvät tarkkennetusta lannoituksesta suurempina satoina, parempana laatuna ja helpompana puintityönä. Myös ympäristö kiittää, kun lannoitteet levitetään sinne missä ravinteita tarvitaan.

Metsänlannoituksesta kiinnostuneille on juttu boorinlannoituksesta. Boori on metsien kasvulle välttämätön hivenravinne ja puutos on yleinen koko Suomessa.

Osallistu sosiaalisessa medissa keskusteluun #leipäleveämmaksi

Hyviä lukuhetkiä!

 

Lataa tästä Leipä leveämmäksi 2/2018  -lehden pdf versio

Satelliittikartat auttoivat kuivan kesän lannoituksen suunnittelussa

Viljelijä Esko Suomala Eurasta

Satelliittikartat ovat uusi, tänä kesänä jokaisen viljelijän käytettävissä oleva palvelu MyYara-verkossa. Esko Suomala Eurasta tutustui palvelun ja totesi sen toimivaksi - lannoituskartat kesän lisälannoituksille syntyivät helposti. 

 

Lue haastattelu ja ota ilmainen satelliittipalvelu omaan käyttöösi 

Porsastuottaja Christer Storfors optimoi rehuviljan lannoituksen Yara N-Sensorilla

Christer Strofors ja Stefan Dahlvik tutkivat kasvustoa Maalahdella.

Christer Storfors on porsastuottaja Maalahdessa. Hän viljelee ohraa emakkojen rehuksi. Omavarainen valkuaistuotanto on Storforsille tärkeää, koska emakkojen ruokinnassa ei käytetä soijaa. Tärkein tavoite ohranviljelyssä on hyvä sato ja korkea valkuainen. Tässä hän onkin onnistunut – valkuainen on rehuviljassa jopa 1,5 prosenttiyksikköä parempi kuin ostoviljassa.

 

Lue Christer Storforsin haastattelu 

Suomen metsissä on yleisesti boorinpuutetta

YaraVita Bortrac -boorilannoituksen metsään voi tehdä kätevästi reppuruiskulla.

Boori on metsien kasvulle välttämätön hivenravinne. Sen puute aiheuttaa puissa kasvuhäiriöitä, ja seurauksena on laatu- ja kasvutappioita. Boorin puutteen voi korjata nopeasti vaikuttavalla YaraVita Bortrac -terveyslannoituksella.

Katso video Tuusniemeltä ja lue juttu metsien boorilannoituksesta