Leipä leveämmäksi 1/2017

Vuoden 2017 ensimmäinen Leipä leveämmäksi -lehti tarjoaa tuhdin tietopaketin ravinteista. Lue viljelijöiden ja asiantuntijoidet neuvot miten listätä maatalouden kannattavuutta. Hyviä lukuhetkiä!

Jaa omat kokemuksesi sosiaalisessa mediassa #leipaleveammaksi.

Lataa tästä pdf-versio

Hivenlannoituksella parempia tuloksia

Sanna ja Marko Savunen keräsivät vuosi sitten Maito 2020 -seminaarissa vinkit nurmenviljelyn tehostamiseen. Lannoitelajit laitettiin vaihtoon ja nyt tulos näkyy maitotilissä asti. Lue Leipä leveämmäksi -lehden juttu Savusten maitotilalta sivuilta 36-39 ja katso video.

Kauraporter

Kaura on uusi trendivilja

Kaura on tulevaisuuden kasvi ja sitä voidaan kutsua trendiviljaksi. Kauran elintarvikekäyttö, lajikkeet ja viljelymeneltmät ovat kehittyneet uudelle tasolle. Suuret kaurasadot ovat mahdollisia, kun viljelyyn panostetaan.

Alla olevissa Slideshare-esityksissä on kaikki kaurakiertueen esitelmät (Kalajoki, Lahti ja Seinäjoki). Vieressä oleva kuva on Kalajoen tilaisuudesta Kauraporterin pisteeltä.

Lue kuulumiset myös somesta #kaura8000 .

Kaura 8000 -esitykset

Kaura vaatii ravinteita
Anne Kerminen, Yara Suomi

Viljelyonnistuminen kaurasta
Riku Olli, viljelijä

Miten sain 8 694 kg kauraa hehtaarilta?
Taneli Marttila, viljelijä

Teollisuus vastaa markkinoiden kysyntään
Jarkko Arrajoki, Fazer

KM satokisassa yli 8 tn sadot kaurasta
Annaleena Ylhäinen, Käytännön Maamies

Viljelyohjelmalla lisää puhtia
Juho Urkko, K-Maatalous

Laatuviljaa rehuksi
Kimmo Kytölä, A-Rehu

Kaura tulevaisuuden elintarvikkeena
Miska Kuusela, Helsingin Mylly

Suomalaiselle kauralle on kysyntää maailmalla
Ilkka Pekkala, K-Maatalous

Kaura tulevaisuuden viljana
Lasse Katavisto ja Heli Anttila, Fazer