Tuotevastuu

Yara valmistaa korkealaatuisia lannoitetuotteita useista raaka-aineista hyödyntäen eri tuotantomenetelmiä. Kansainvälisen lainsäädännön ja Yaran sisäisten teknisten tuotanto-ohjeistuksien noudattaminen takaavat tuotteiden ja valmistusmenetelmien turvallisuuden. Parhaiden käytettävissä olevien tekniikoiden ansiosta myös työntekijöiden ja ympäristön suojeleminen on taattu.

Tuotevastuu

Yaran laaja tuotevalikoima vastaa markkinoiden tarpeisiin. Tuotteet voivat olla rakeiden tai prillien muodossa, ja nämä ominaisuudet voivat vaikuttaa merkittävästi tuotteiden käsittelyyn ja varastointiin.

Yara noudattaa Fertilizer European -tuotevastuullisuusohjelmaa, joka takaa vastuullisen toiminnan lannoitearvoketjun kaikissa osavaiheissa: tuotekehityksessä, raaka-aineiden hankinnassa ja tuotannossa aina lopputoimitukseen ja tuotteen varsinaiseen loppukäyttöön asti.

Ohjelman kautta Yara on sitoutunut tarjoamaan neuvontaa, vastaamaan osaltaan kumppaneiden ja asiakkaiden työterveydestä ja -turvallisuudesta sekä huolehtimaan ympäristöongelmista, turvallisesta elintarviketuotannosta sekä varkauksien ja väärinkäytön estämisestä. Tämän osan tarkoituksena on nostaa esiin lannoitteiden käyttöön liittyviä turvallisuuskysymyksiä ja antaa parhaisiin käytäntöihin (Best Practises) perustuvia ohjeita toimitusketjun työntekijöille.