Turvallisuus

Yaralla turvallisuus on tärkein prioriteetti kaikessa toiminnassa ja tavoitteena on nolla vahinkoa. Vaadimme turvallisuudessa enemmän kuin viranomaismääräykset edellyttävät ja periaatteena on, että vahingot ovat estettävissä ennakoivalla työllä ja jatkuvalla toimintatapojen parantamisella.

Yara on sitoutunut Euroopan lannoitevalmistajien tuoteturvallisuusohjelmaan ja toiminta on sertifioitu. Lisäksi olemme mukana kansallisessa Nolla tapaturmaa- foorumissa.

Safe by Choice -toimintamalli

Yarassa on lanseerattu Safe by Choice - valintana turvallisuus-toimintamalli, joka kehittää turvallisuuskulttuuriamme jatkuvasti. Lähtökohta on, että turvallinen toimintatapa on aina valintamme ja jokainen toimipaikalla työskentelevä on vastuussa turvallisuudesta välittäen itsensä lisäksi myös kollegoistaan. Koko henkilöstö on sitoutunut tavoittelemaan tapaturmatonta työyhteisöä.

Turvallisuuden kultaiset säännöt

Kaikissa Yaran toimipisteissä noudatetaan turvallisuuden kultaisia sääntöjä.  Joissakin tilanteissa vakavan tapaturman mahdollisuus on suurempi. Tästä syystä Yarassa on määritelty turvallisuuden kultaiset säännöt, jotka kohdistuvat suurimman riskin töihin. Kultaisiin sääntöihin voit tutustua oheisesta linkistä. 

Avaa tästä turvallisuuden kultaiset säännöt (pdf)

Oletko tulossa työskentelemään Yaralle?

Siilinjärven turvallisuusperehdytykset

Kaikkien Yaran työntekijöiden ja alueella työskentelevien yhteistyökumppaneiden on suoritettava Siilinjärven turvallisuusperehdytys ja tarvittavat työhön liittyvät perehdytykset, jotka ovat voimassa yhden vuoden. Siilinjärven turvallisuusperehdytykset suoritetaan verkko-oppimisympäristössämme. Ohjeet palvelun käyttöön löydät täältä.

Uusien käyttäjien tulee ensin rekisteröityä palveluun. Mikäli sinulla on jo tunnus, mutta et muista salasanaa, niin voit tilata sivulta uuden. Tarvittaessa voit olla yhteydessä Siilinjärven autoilijapalveluun sähköpostilla kulkuluvat.siilinjarvi@yara.com tai puhelimella 050 4348 700. 

Tietoa lähialueen asukkaille ja sidosryhmille: Toiminta vaaratilanteissa

Toiminnan turvallisuuden ylläpito ja onnettomuustilanteisiin varautuminen ovat osa päivittäistä toimintaamme. Mahdollisen onnettomuuden varalta on laadittu lakisääteinen lähialueelle postitse jaettu turvallisuustiedote, jossa on ohjeistettu toimenpiteet, mikäli laitoksellamme tapahtuisi onnettomuus. Päivitämme tiedotetta lain vaatimuksen mukaisesti vähintään viiden vuoden välein.

Turvallisuustiedote 2021 (pdf)

 

 

profile
Kari Koistinen
HESQ-päällikkö

Turvallisuusohje toimipaikalla työskenteleville

Olemme laatineet työntekijöille ja urakoitsijoille turvallisuusohjeet, jotka ovat oleellinen osa pelastussuunnitelmaa.

Lue turvallisuuslehtinen

Safety leaflet