Mittaustulokset

imagebvils.png
 
image1d04r.png
 

4.7.

Kasvusto on tullut tähkälle ja kukinta on alkamassa. Kasvusto voi hyvin, kasvaa rehevästi ja sade tehostaisi nyt jyvien täyttymistä. Kasvustossa näkyi joitakin kihartuneita lehtiä, jotka viittaavat myös Yara Megalabissa hieman alhaiseen kalsiumiin. Tämä oli Perttelin mittauspaikan viimeinen mittaus. 

27.6.

Mistral on lippulehdellä ja osassa kasveista jo tuppi on haljennut ja tähkä pilkottaa. Kasvusto on rehevää ja hyvässä kasvussa. Ensi viikon mittaus lienee tällä pisteellä viimeinen. Viime viikolla otetusta Yara Megalab -kasvustoanalyysistä selviää, että seuraaville hivenravinteille olisi ollut tällä kasvukaudella vielä lisä tarvetta: B, Mn, Zn ja Ca olivat lievästi matalalla tasolla. 

20.6.

Mistral on kasvanut viikossa huimasti ja typenotto lannoitetuilla ruuduilla on ottanut taas ison harppauksen. Lohkolle tehtiin lisälannoitus 14.6. YaraBela SUOMENSALPIETARIlla N 32 kg /ha ja kasvusto sai mukavasti millin sadetta heti lannoituksen perään. Tällä kertaa lohkolta otettiin yARA Megalab -kasvianalyysi ja siitä tuloksia tarjolla ensi viikolla. 

Ruudut vasemmalta: nollaruutu, ylilannoitusruutu, talousviljelmä 

14.6.

Mistral-kevätvehnä on korrenkasvun alkuvaiheilla. Typenotto on ollut viikon aikana kiivasta ja kasvusto on ottanut typpeä ahnaasti talousviljelmällä ja ylilannoitusruudulla. Talousviljelmä on ottanut 30 kg ja ylilannoitusruutu 29 kg typpeä. Nyt on lisälannoituksen aika, jos sen meinaa suuremman sadon toivossa tehdä. Yara N-tester BT pyytää lisää typpeä 50 kg kasvustoon. Pienen tarinoinnin ja ajatusten jakamisen myötä päädyttiin helppoon nyrkkisääntöön “satakiloa salttua hehtaarille”. Lohkolta oli tarkoitus ottaa Yara Megalab -kasvianalyysi, mutta mittaaja, lisälannoituksesta tohkeissaan, unohti saksia näytteen matkaan. Katsotaanpa tilannetta ensi viikolla uudestaan. 9.6. lohkolle on tehty kasvinsuojelu seuraavasti: Nuance WG 7,5g Tomahawk 200 EC 0,5l Medax max 0,3kg YaraVita MANCOZIN 1l, sito-kiinnite 0,1l /ha. 

6.6.

Kevätvehnä Mistral on aivan pensomisen alussa. Erot koeruuduilla ovat tasaantuneet viime viikkoon nähden, jolloin nollaruutu erottui biomassaltaan suurimpana, niin kuvasta kuin myös mittaustulokseltaan. Nyt lannoitetut ruudut ovat ottaneet typpeä enemmän. Maassa on mukavasti kosteutta. 

30.5.

Perttelissä kevätvehnä on orastunut tasaisesti. Ensimmäisen mittauksen tiimoilta ruuduilla ei juurikaan ole eroa typenotossa. Vettä on tullut mukavasti ja maassa kosteutta riittää. Nollaruudun biomassamäärä on tässä vaiheessa suurin.