Mittaustulokset

imagepi9a.png
 
 

4.7.

Kasvusto on tullut tähkälle ja typenotto on ollut vilkasta tälläkin viikolla. Talousviljelmä- ja ylilannoitusruuduilla typenotto on ollut 20 kilon tuntumassa ja myös nollaruudulta on vapautunut 11 kg typpeä viikon aikana. Tämä oli Oripään mittauspaikan viimeinen mittaus. 

27.6.

Calispero kasvaa vimmatusti. Lisälannoituksesta tuli mukavasti puhtia lisää ja typenotto on tehokasta lannoitetuilla ruuduilla. Nollaruutu himmailee ja kituuttelee, mutta talousviljelmä ja ylilannoitusruutu imevät typpeä 19–21 kg:n viikkotahdilla. 

Ruudut vasemmalta: talousviljelmä, ylilannoitusruutu, nollaruutu 

21.6.

Calisperolle tehtiin lisälannoitus 15.6. YaraMila NK 1 -lannoitteella. Ruudut nollaruutua lukuun ottamatta saivat lisälannoituksen. Typenotto on ollut reipasta. Lannoitetut ruudut ovat ottaneet viikossa typpeä yli 17–19 kg/ha, kun taas nollaruudulta typpeä on vapautunut vain 2 kg/ha kasvin käyttöön. Yara Megalab -analyysi näytti ravinteista puutetta boorin ja rikin osalta. YaraMila NK 1 -tuotteella saatiin apua molempiin. 

Ruudut vasemmalta: talousviljelmä, ylilannoitusruutu, nollaruutu 

13.6.

Calispero on imaissut itseensä viikon aikana melkoisen typpimäärän. Talousviljelmä on ottanut 19 kg N/ha ja ylilannoitusruutu peräti 26 kg! Nyt on puhti päällä, korrenkasvu on alkanut ja kasvusto käyttää ravinteita tehokkaasti. Nyt on siis lisälannoituksen aika! Yara Megalab -kasvianalyysi otettiin lohkolta, ja ensi viikolla puidaan tuloksia. Kasvusto on ruiskutettu 9.6. rikoista Tooler+Hurler+ sito+ CCC sekä hivenravinteet YaraVita MANCOZIN 1 l/ha ja YaraVita MANTRAC PRO 0,5 l/ha on annettu kasvustoon kaikille ruuduille. Korrenkasvun aikaan viljat hyödyntävät tehokkaasti pääravinteiden lisäksi hiveniä. 

Ruudut vasemmalta: talousviljelmä, ylilannoitusruutu, nollaruutu 

6.6.

Kevätvehnä Calispero on juuri ja juuri pensomisen alussa. Erot koeruutujen osalta ovat pieniä, mutta kuten kuvastakin näkyy, ylilannoitusruutu näyttää hieman harvemmalta biomassan suhteen ja tämä näkyy myös mittaustuloksessa. 

30.5.

Oripäässä kevätvehnä on orastunut, mutta kasvusto on vasta alkutekijöissä. Ensimmäisen mittauksen tiimoilta ruuduilla ei juurikaan ole eroa typenotossa. Nollaruutu on reippaimmassa kasvussa, kuten kuvasta näkyy. Eroa selittänee pellon sisäiset erot sekä mahdollisesti myös lannoitteen ja siemenen kylvötekniikka saman vantaan kautta maahan. Ruutujen väliset erot tasoittuvat, kun saadaan sadetta ja lämpöä.

Ruudut vasemmalta: talousviljelmä, nollaruutu, ylilannoitusruutu