Mittaustulokset

imageu6trb.png
 
 

6.7.

Nurmijärvellä kevätvehnä on kasvanut viikossa huimasti ja kasvusto on kokonaan tähkällä. Typenoton lukemat kasvustosta eivät enää ole nousujohteisia, vaan lähes samoja kuin viime viikolla. Kasvuston tullessa tähkälle, Yara HandHeld N-Sensorin lukema ei enää ole luotettava ja mittaus lohkolla lopetetaan. Tähkävaiheen lisälannoituksella voidaan vielä nostaa jyvien valkuaispitoisuutta sekä kasvattaa jyväkokoa. 

28.6.

Kevätvehnä Nurmijärvellä on hyvässä kasvussa ja lippulehti alkaa näkyä. Kasvusto on kovassa kasvussa ja ottanut viikon aikana n. 30 kiloa typpeä. Se on hurja määrä viikkoon, mutta juuri tässä vaiheessa kasvua typen tarve kasvustoissa on melkoinen. Isäntä kävi alle muutama viikko sitten tekemässä lisälannoituksen 100 kilolla YaraBela SUOMENSALPIETARIa 

21.6.

Kevätvehnä kasvaa ja pensoo Nurmijärvellä. Typenotto on lisääntynyt reilu 10 kg viikossa ylilannoitusruudulla ja talousviljelyksessäkin tasan 10 kiloa. Isäntä on ajanut pari päivää ennen viikon mittausta lisälannoituksena 100 kiloa YaraBela SUOMENSALPIETARIa. Mielenkiintoista nähdä typenoton kehitys ensi viikolla. 

13.6.

Kevätvehnän mittaukset aloitettiin tällä viikolla Nurmijärven mittauspaikalla. Kevätvehnä on lähtenyt kasvuun hienosti ja typenotto on käynnistynyt. Nollalannoitusruutu erottuu selkeästi kasvustosta. Ylilannoitusruutu ja talousviljelys pvat ottaneet tällä hetkellä maanpäällisessä osassa yhtä paljon typpeä.