Mittaustulokset

imagewjos.png
 
image6sojn.png
 

29.6.

Hellettä & tähkää pukkaa Lappeenrannan lohkolla. Tähkä on tullut jo kokonaan näkyviin. Mittaustulokset olivat vielä noususuunnassa. Kasvustot olivat vielä ottaneet typpeä 30–35 kg viikossa. Erittäin runsasmultaisena maalajina kosteutta riitti vielä hienosti. Näillä näkymin tämä oli lohkon viimeinen mittauskerta, sillä viikon aikana tähkä ehtii alkaa jo vaalentumaan ja mittaustulokset eivät ole enää luotettavia. Toivotaan vielä pientä sadetta lähiviikoille. 

21.6.

Vihdoin Lappeenrannassa on satanut vettä, yhteensä 36 mm viikon aikana. Kasvu on ollut nopeaa ja typenotto tehokasta. Ylilannoitusruutu erottuu jo silmällä sekä mittaustuloksissa. Lisälannoituksen aika olisi nyt. 

13.6.

Viikon aikana kasvustossa oli tapahtunut valtava loikka eteenpäin. Typenotto oli ollut todella tehokasta. Ylilannoitusruutu erottui jo silmälläkin. Rikat oli torjuttu myös kasvustossa, joita olikin kasvanut melko paljon. Yara Megalab -kasviravinneanalyysin mukaan lohkolla oli ainoastaan boori melko matalalla. 

7.6.

Vihdoin Lappeenrannan lohkolla on myös tapahtunut kasvua ja ravinteiden oton kehitystä. Nollaruutu erottuu helposti, ylilannoitusruutu näkyy myös silmämääräisesti. Lohkolla on rikkoja itänyt aika lailla. Tällä mittauskerralla otettiin myös Megalab-kasviravinneanalyysi. 

30.5.

Lappeenrannan lohkon syysvehnän kasvu juroo jostain syystä. Maassa on mukavasti kosteutta, vaikkei vettä ole satanutkaan. Typenotto ei ole muuttunut viikossa nimeksikään. Liekö hanhien vierailu lohkolla syynä tilanteeseen?

23.5.

Yllättäen viikon aikana ei paljoakaan typenottoa tai syysvehnän kasvua ollut tapahtunut. Kasvustot ovat kyllä tasaisen vihreitä ja maassa riittää hyvin kosteutta. Hanhet olivat sentään lähteneet jo pellolta pois.

16.5.

Syysvehnä on todella mukavan vihreää ja on lähtenyt tasaisesti kasvuun. Maassa on erittäin hyvin kosteutta. Hanhia näytti olevan vielä jonkin verran pellolla ruokailemassa.

9.5.

Lohkon syysvehnä oli selviytynyt talvesta hyvin. Suurin uhka kasvustolle oli lohkolla ruokailevat hanhet. Lohko on erittäin multavaa, joten kasvusto lähtee varmasti nopeasti kasvuun, kunhan ilmat vielä tästä lämpenevät.