Mittaustulokset

 
 

27.6.

Hellettä & tähkää pukkaa Jaalan lohkolla. Tähkä on tullut jo kokonaan näkyviin. Mittaustulokset olivat vielä hieman noususuunnassa, typenotto oli noussut 10–15 kg. Näillä näkymin tämä oli lohkon viimeinen mittauskerta, sillä viikon aikana tähkä ehtii alkaa jo vaalentumaan ja mittaustulokset eivät ole enää luotettavia. Toivotaan vielä pientä sadetta lähiviikoille. 

20.6.

Lippulehti on tullut lähes kokonaan näkyviin. Typenotto on ollut myös tehokasta. Vettäkin on satanut mukavasti. Ylilannoitusruutu ja 2. lisälannoituksen saanut talousviljelys kulkevat typen otossa lähes samoissa lukemissa. 

14.6.

Syysvehnässä on lippulehti tulossa näkyviin. Ravinteiden otto on ollut tehokasta. Vettä on satanut lisää 10 mm ja lämpösummaakin kertynyt mukavasti. Karjanlannasta tulleet lisäravinteet ovat tulleet tehokkaasti kasvin käyttöön. 

6.6.

Jaalan lohkolle oli satanut mukavasti vettä, 28 mm viikossa. Kasvustot ovat kyllä nauttineet vedestä ja lämmöstä. Karjanlannan ravinteet olivat nyt myös tulleet kasvin käyttöön. Syysvehnä on kasvanut taas reilusti pituutta, ja ravinteiden otto on ollut tehokasta. Tällä mittauskerralla otettiin myös Megalab-kasviravinneanalyysi. 

30.5.

Jaalan syysvehnä on ottanut mukavasti mittaa. Vettä oli satanut 14 mm, joten talousviljelmälle levitetty naudanliete on nyt päässyt lisälannoittamaan kasvustoa mukavasti. Ylilannoitusruutu näkyy kasvustossa ja mittaustuloksissa. Seuraavalla kerralla lohkolta otetaan Yara Megalab -kasvustonäyte.

24.5.

Jaalassa ruudut erottuvat selvästi jo silmälläkin ja N-Sensorilla mitattaessa ruutujen välillä on jo selviä eroja. Kasvusto kaipaisi sadetta, niin naudanlietteen ravinteet tulisivat paremmin kasvin käyttöön.

16.5.

Syysvehnä on nyt lähtenyt mukavasti kasvamaan. Eroja saatiin heti mittaustuloksiin nollaruudun ja ylilannoitusruudun välille. Talousviljelmällä & ylilannoitusruudulla ei ollut eroja. Kasvustoon oli levitetty myös naudanliettä, mutta sillä ei ollut vielä lannoitusvaikutusta.

9.5.

Lohkolle on nyt tehty ylilannoitusruutu. Lohko oli lannoitettu 30.4. Vehnä oli kohtalaisesti selvinnyt talvesta, mutta huhtikuun lopun pakkaset ovat ehkä hieman kurittaneet kasvustoa. Nyt tarvittaisiin vain lisää lämpöä, niin kasvustot lähtisivät nopeaan kasvuun. Atfarm-sovelluksen valokuva-analyysin mukaan syysvehnä oli ottanut typpeä 10 kg/ha.