Mittaustulokset

imagelrka.png
 
imagegcpxf.png
 

6.7.

Kotkan Sibelius-kevätvehnä on juuri tulossa tähkälle. Ravinteiden otossa on päästy yli 100 kg typpeä/ha. Nollaruutu ei silmällä erotu, vaikka typpeä siinä on 9 kg enemmän. Vettä saisi sataa, jotta jyvään saataisiin painoa ja laatua. Kokonaissademäärä on ollut 43 mm. Tämä on lohkon viimeinen mittauskerta. 

27.6.

Kotkassa Sibelius kasvaa kohisten! Maassa on vielä toistaiseksi kosteutta riittänyt kohtalaisesti. Yara Megalab -tulosten perusteella ainoastaan rikki on ravinteista melko matalalla tasolla, typpitaso vielä korkealla. Talousviljelmä ja ylilannoitusruutu ovat ottaneet ravinteita lähes samaan tahtiin, eikä eroja ole silmin havaittavissa. 

20.6.

Kotkan Sibelius näyttää hyvältä! Kasvustot ovat tasaiset ja rehevät. Ylilannoitusruutu erottuu jo mittarin lukemissa, muttei vielä silmällä. Vettä on viikon aikana satanut lisää 10 mm, joten nyt on vehnällä hyvä kasvaa! Tällä mittauskerralla otettiin myös Yara Megalab -kasviravinneanalyysi. 

14.6.

Kotkan kevätvehnä jatkaa mukavasti kasvamistaan. Nollaruutu erottuu jo selvästi. Ylilannoitusruutu ei vielä eroitu talousviljelmästä. 

6.6.

Kotkan mittauslohko vaihtui syysvehnästä kevätvehnään. Lohko on orastunut tasaisesti ja kylvöjen päälle on satanut mukavasti vettä 33 mm. Lannoitusruutujen välillä ei ollut vielä eroja mittaustuloksissa.