ANFO siviiliräjähteisiin

ANFO for civil explosives

Huokoiset Ammonium-nitraattiprillit

ANFO-räjähteen parhaan mahdollisen suorituskyvyn ja energian varmistamista varten Yara suosittelee käyttämään laadukkaita huokoisia ammoniumnitraattiprillejä (AN-PP).

ANFO on käytetyin ja edullisin tällä hetkellä markkinoilla oleva siviiliräjähde. Kaivokset, louhokset ja rakennusteollisuus käyttävät runsaasti ANFO-räjähteitä.

Kun emulsioon lisätään huokoista ammoniumnitraattia tai ANFO-räjähdettä, räjäytysteho kasvaa ja emulsion herkkyys paranee. Yara tarjoaa jokaiselle ANFO-tyypille sopivaa huokoista ammoniumnitraattia. Tuotteet voidaan toimittaa asiakkaan työkohteisiin ympäri maailmaa. Yara kuljettaa tällä hetkellä tuotteita yli 60 kohteeseen viidelle eri mantereelle.

Mitä AN-PP on?

  • Pienempi tiheys kuin AN-E:llä huokoisuuden ansiosta.
  • Suuren huokoisuuden ansiosta öljy imeytyy ja pysyy hyvin tuotteessa (ANFO vaatii laadukasta AN-PP:tä).
  • Tuote virtaa vapaasti oikean paakkuuntumisenestoaineen ansiosta.
  • Yaran rakeiden fyysiset parametrit ovat vakaita.

Miksi emulsion tehostamiseen kannattaa käyttää Yaran AN-PP:tä?

  • Se sekoittuu hyvin muiden aineiden kanssa.
  • Se lisää herkkyyttä ja kaasun määrää sytytyksessä.
  • Hyvä stabiliteetti emulsioseoksessa.

ANFO-räjähteissä käytettäviä laadukkaita huokoisia prillejä (AN-PP) valmistetaan monissa Yaran tuotantolaitoksissa. Tarjolla on eri tiheyksiä (matala ja keskisuuri). Voit valita sovelluksiisi parhaiten sopivan AN-PP-tyypin.

Erityisesti suurenergisiin ANFO-räjähteisiin kehitetyt erittäin laadukkaat prillit

ANFO-räjähteissä käytettävät Yaran ammoniumnitraatit eroavat merkittävästi maanviljelijöiden käyttämistä ammoniumnitraattiprilleistä, koska ne ovat

  • Pienempiä
  • Tiheydeltään matalampia
  • Huokoisia, jotta ne imevät ja sitovat polttoaineen parhaalla mahdollisella tavalla.

Kun nestemäinen polttoaine sekoitetaan prilleihin, öljy imeytyy erittäin nopeasti (korkea spontaani imeytymisnopeus). Nopea imeytyminen on prillien huolella kehitetyn mikrohuokoisuuden ansiota, joka antaa paremman tasalaatuisuuden.

Voit valita tarpeisiisi sopivan tiheyden. AN-PP on erittäin tehokas tuote. Sen käyttö on myös turvallista. Ammoniumnitraatti AN-PP:tä on kuitenkin käytettävä vain kuivissa olosuhteissa.

Vaikka ammoniumnitraatin käyttöön liittyy riskejä, käyttö on turvallista annettuja ohjeita noudatettaessa

Ammoniumnitraatti ei ole myrkyllistä, mutta hajoamistuotteiden höyryille altistuminen voi olla terveydelle vaarallista. Ammoniumnitraatti itsessään ei ole palavaa, mutta se voi edistää palamista jopa hapettomissa olosuhteissa.