Tekniset nitraatit

Johtava itsenäinen teknisten nitraattien valmistaja – ainutlaatuinen toimituskapasiteetti

Yaran osaamisen taustalla on yli sadan vuoden kokemus ammoniumnitraatista ja kalsiumnitraatista. Yaran tehtaat Euroopassa ja muualla maailmassa valmistavat ammonium- ja kalsiumnitraattia. Yaralla on myös maailmanlaajuinen logistiikkaorganisaatio, jonka ansiosta tuotteita voidaan toimittaa rakennusprojekteihin, kaivoksiin ja louhoksiin ympäri maailmaa.

Ammoniumnitraatit (AN) ja kalsiumnitraatit (CN) ovat teknisiä nitraatteja. Ne ovat siviiliräjähteiden valmistuksen olennaisia ainesosia. Kaivos- ja louhosteollisuus sekä useat rakennusalat käyttävät räjähteitä. Teknisten nitraattien myyntitiimimme vastaa kaikkiin asiakkaiden kysymyksiin.

Teknisten nitraattien valmistusvaiheet

 • Typpihappoa muodostetaan yhdistämällä happea (ilmasta) ja ammoniakkia. Tämä tapahtuu useiden reaktioiden kautta (katso ruskeat laatikot).
 • Typpihappoa ja ammoniakkia yhdistämällä muodostetaan ammoniumnitraattiliuos (katso vihreät ja keltaiset laatikot).
 • Ammoniumnitraattiliuos väkevöitetään ja käsitellään siten, että siitä muodostuu kiteytyneitä ammoniumnitraattipisaroita. Kiinteät pisarat eli prillit kuivataan ja jäähdytetään, ja näin saadaan TAN-lopputuote (katso siniset laatikot).
Ammonia diagram

Yara on johtava teknisten nitraattien toimittaja, jonka asiantuntemukseen logistiikassa ja laadukkaiden teknisten nitraattien toimituksessa voidaan luottaa

 • Maailmanlaajuinen ulottuvuus on Yaran erityinen vahvuus ammoniumnitraatin toimituksessa.
 • Lisäksi Yaran logistiikkaosaaminen on vahvaa. Kuljetamme vuosittain yli 20 miljoonaa tonnia kemiallisia typpituotteita ja nitraatteja.
 • Me toimimme turvallisesti yli 200 terminaalissa ja varastossa ympäri maailmaa. Hoidamme seuraavat:
  • Reitit ja meritoimitusketju
  • Tekniset nitraatit turvallisesti
  • Ammoniumnitraatti ja kalsiumnitraatti

Koska olemme mukana toimitusketjun jokaisessa vaiheessa, asiakkaamme saavat tuotteensa ajoissa. Täytämme luotettavasti asiakkaiden päivittäiset siviiliräjähteiden valmistus- ja käyttötarpeet ja annamme tukea paikan päällä.

Siviiliräjähteitä rakennus-, kaivos- ja infrastruktuurialoille toimittavia tehtaita palvelevat tuotantotilamme ovat ISO-sertifioituja. Tällä takaamme, että tekniset nitraattimme ovat erittäin laadukkaita. Laaja teknisten nitraattien valikoimamme varmistaa, että räjäytystulokset ja niitä seuraavat prosessit ovat mahdollisimman tehokkaita. Yaran laajaan tuotevalikoimaan sisältyvät:

 • AN-PP: ANFO-räjähteisiin (Ammonium Nitrate Fuel Oil) ja sekoituksiin
 • AN-K: Kiteinen ammoniumnitraatti dynamiitin valmistukseen
 • AN-E: Ammoniumnitraatti laadukkaisiin emulsioihin
 • AN-S: Ammoniumnitraattiliuos emulsioräjähteiden valmistukseen
 • CN-TQ: Kalsiumnitraatti

Kaikilla teknisillä nitraateilla on eri ilmastoihin – myös tropiikkiin ja subtropiikkiin – soveltuvia ominaisuuksia. Tuotteet takaavat laadukkaat räjähteet, joiden räjäytysominaisuudet ovat vakaita. Käytettävien teknisten nitraattien laadulla on todistetusti merkitystä. Oikean ammonium- tai kalsiumnitraattilaadun valitseminen räjähteisiin ja räjäytystöihin parantaa kaivoksen, louhoksen tai julkisten rakennustöiden tehokkuutta. Norjan Porsgrunnissa sijaitsevassa tutkimuskeskuksessamme työskentelevä tutkimus- ja kehitystiimimme kehittää jatkuvasti parhaita mahdollisia sovelluksia asiakkaillemme. Näihin sovelluksiin kuuluvat myös tehokkaammat ja turvallisemmat ratkaisut siviiliräjähdealalla oleville asiakkaillemme. Tutkimus- ja kehitystiimimme ansiosta kemiallinen osaamisemme on huippuluokkaa.