Betonin sitoutumista kiihdyttävä seosaine

Monitoimilisäaine betonia varten Etsitkö betonin sitoutumista kiihdyttävää seosainetta, joka toimii tehokkaasti sääolosuhteista huolimatta?

NitCal on Yaran kehittämä lisäaine, joka soveltuu käyttöön kaikissa sääolosuhteissa. Se lisätään betoniseokseen joko sekoitusta ennen tai sekoituksen jälkeen:


  • Talvella rakennustöitä ei tarvitse keskeyttää kylmällä ilmallakaan, kun betoniseokseen on lisätty Yaran NitCalia. NitCal kiihdyttää sitoutumista tehokkaasti myös kylmällä ilmalla. Betonia voi valaa ja valumuottien kierrätystä lisätä.
  • Kesäisin, kun ilma on lämmin, sitoutumisen kiihdyttäminen kuivattaa pinnan nopeasti, mikä ehkäisee kosteuden haihtumista. NitCal ehkäisee pintamurtumia valmiiksi valetuissa osissa sekä työmaalla valetuissa palkeissa, laatoissa ja muissa osissa, jotka on valettu kuumassa säässä.

Yaran NitCal on ollut myynnissä eri puolilla maailmaa jo yli 20 vuoden ajan. NitCal toimitetaan pinnoittamattomina rakeina tai liuoksena. Useat merkittävät betonivalmistajat käyttävät NitCalia, joka soveltuu käytettäväksi myös monenlaisissa rakennustöissä: kiinteistöt, kunnallistekniikka, sillat jne. Yara on maailman suurin nitraattien toimittaja. Tuotekehitystiimimme hyödyntävät laajaa osaamistaan ja kokemustaan kehitellessään uusia sovelluksia eri teollisuudenaloille, kuten vaikkapa rakennusteollisuuden tarpeisiin.

Concrete setting accelerator admixture

Betonin sitoutumista kiihdyttävä seosaine

NitCal on betonin sitoutumista kiihdyttävä lisäaine, jonka ensiluokkaiset ominaisuudet paljastuvat valamisvaiheessa. Yaran sitoutumiskiihdyttimen käyttö ei vaaranna betonin laatua:

  • Valaminen on mahdollista myös kylmällä ilmalla ja huonoissa sääolosuhteissa. Rakennustyömaalla töitä ei tarvitse seisauttaa, vaikka talvi olisi poikkeuksellisen kylmä.
  • Tasapainottaa notkistinten kovettumista hidastavaa vaikutusta.
  • Käytettynä yhdessä supernotkistimen kanssa se optimoi veden ja sementin kulutusta. NitCal estää jäätymistä hydraatiolämmön avulla muuttamatta veden jäätymislämpötilaa.
158x158 Concrete corrosion inhibitor

Betonin korroosiosuoja

NitCal ehkäisee rakenteissa usein käytetyn teräsbetonin raudoituksen korroosiota. Toisin sanoen NitCal vahvistaa rakenteita, pidentää niiden käyttöikää ja parantaa rakenteiden turvallisuutta pitkällä aikavälillä. Toisin kuin kloridipohjaiset kiihdyttimet, jotka saattavat vaurioittaa liitoksia, NitCal ei aiheuta korroosiota. Tämän lisäksi ympäristöystävällinen NitCal ei ole vaarallinen eikä aiheuta alkali-kiviainesreaktiota (AAR).

158x158 Concrete admixture’s carbon footprint

Betonin seosaineen hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki on tärkeä mittari niin betonin tuottajille kuin betonia käyttäville urakoitsijoillekin. NitCal auttaa hiilijalanjäljen pienentämisessä. Hiilidioksidipäästöjen pienentämiseen Yara käyttää tuotantolaitoksissaan viimeisintä tekniikkaa, kuten nitrofosfaattiprosessia, ja N2O-määriä on voitu vähentää käyttämällä Yaran itse kehittämiä ja omistamia katalyyttejä.

Ease of use - NitCal

Helppokäyttöinen

NitCal on turvallinen ja helppo käyttää. Yaran NitCal on ollut myynnissä eri puolilla maailmaa jo yli 20 vuoden ajan. NitCal toimitetaan rakeina tai liuoksena. Merkittävät betonivalmistajat käyttävät NitCalia, joka soveltuu käytettäväksi myös monenlaisissa rakennustöissä, kuten kiinteistöissä, kunnallistekniikassa ja silloissa.

Supply reliability - NitCal

Toimitusvarmuus

NitCal on nitraattisuoloista valmistettu seos, jonka Yara kehitti 1990-luvun alkupuolella. Yara on maailman suurin nitraattien tuottaja. Tuotekehitystiimimme hyödyntävät laajaa kokemustaan kehitellessään uusia sovelluksia eri teollisuudenaloille, kuten vaikkapa rakennusteollisuuden tarpeisiin. Pystymme vastaamaan kysyntään ympäri vuoden ja tekemään toimitukset suoraan toimipaikkaasi.

NitCal antifreeze

Betonin jäätymisenesto

NitCal® vastavaikuttaa jäätymisprosessiin edesauttamalla aikaisempaa betonin lämpötilan nousua ja täten lujuuden kehitystä. NitCalin avulla voidaan välttää kylmien olosuhteiden betonoinnin tyypillisiä haasteita, kuten alentunutta lujuutta ja kestävyyttä, mikrohalkeamia ja lohkeamia.