Urapolku

Tervetuloa!

Olemme iloisia, että olet kiinnostunut urasta Yaralla.

Yliopiston ja yritysten yhteistyö tärkeä

Yara Suomi myönsi ”Kestävästi tuottava maatalous, Sustainable intensification in Agriculture” - stipendin viime vuonna kolmelle opiskelijalle. Yksi stipendiaateista on Anni Alitalo, joka sai tunnustuksen lietelannan ravinteiden erottamista tutkivasta väitöskirjastaan. Aihe on merkittävä, sillä lietelanta on tärkeä kasviravinne ja sitä syntyy suuria määriä.

– Väitöskirjatyössä kehitettiin uusi, kolmivaiheinen lietelannan käsittelyjärjestelmä: kiintoaineen eli fosforin erotus, biologinen käsittely ja lopuksi typen erottaminen omaksi konsertoiduksi typpilannoitteeksi, maa- ja metsätaloustieteen tohtoriksi valmistunut Alitalo kertoo.

Maa- ja metsätaloustieteiden tohtoriksi valmistunut Alitalo pitää yliopistojen, yritysten ja opinnäytetyöntekijöiden yhteistyötä tärkeänä asiana, sillä se tuo yliopistot ja opiskelijat lähemmäs elinkeinoelämää.

– Se auttaa opiskelijoita ymmärtämään, miten yrityksissä toimitaan, minkälaista tuotekehitystä ne tekevät ja missä maailmassa yritykset toimivat. Yrityksille puolestaan on hyötyä innokkaista opiskelijoista, koska he ovat tulevaisuuden tekijöitä, tutkijana Luonnonvarakeskuksessa työskentelevä Alitalo toteaa.

Yara tukee kestävää ja tehokasta ruoantuotantoa monella tavalla. Yksi näistä tavoista on Yara Suomi Oy:n perustama stipendi, jolla kannustetaan opiskelijoita pohtimaan uusi innovaatioita ja ajatuksia kestävästi tuottavan maatalouden edistämiseksi.

Yara on sekoitus osaamista ja kokemusta

Avainasiakaspäällikkö Antti Pakkanen vastaa Yaran ja maatalouskaupan yhteistyöstä kahdessa asiakkuudessa. Hyvillä henkilösuhteilla on iso rooli, sillä työ perustuu tiiviiseen yhteydenpitoon.

Pakkasen mukaan Yara on työyhteisönä sekoitus kokemusta, nuorta intoa ja osaamista. Avainasiakaspäällikkö on tiimipelaaja, joten yhdessä tekeminen on erittäin tärkeä osa työtä.

– Kollegat ja asiakkaat tekevät Yarasta hyvän työpaikan. Asiointi suomalaisten kollegoiden kanssa on jatkuvaa, sillä toimimme tiiminä yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi, Pakkanen kertoo.

Yksi globaalintason haaste maailman väestömäärän kasvaessa on ruoantuotannon lisääminen kestävällä tavalla. Pakkasen mukaan yksittäinenkin henkilö voi vaikuttaa kokonaisuuteen.

– Yaralla on tärkeä rooli maailman johtavana kasviravitsemuksen asiantuntijana ja lannoitevalmistajana, ja sitä kautta meillä kaikilla yaralaisilla on tärkeä rooli, kun ratkotaan tulevaisuuden ruoantuotannon haasteita.