Hiilijalanjälki

fullwidth hiilijalanjälkitakuu
Kestävä maatalous hillitsee ilmastonmuutosta. Käyttämällä matalan hiilijalanjäljen lannoitteita ja hyödyntämällä lannoituksen parhaita käytäntöjä ruoan tuotannon hiilijalanjälkeä voidaan pienentää vaarantamatta satoja ja säästäen viljelymaata. Yara antaa hiilijalanjälkitakuun valmistamilleen ja Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa myymilleen lannoitteilleen.
_
Hiilijalanjälki lannoitteiden valmistuksessa ja viljelyssä.

Lannoitteiden tuotanto, kuljetus ja käyttö tuottavat kasvihuonekaasuja, kuten hiilidioksidia CO2  ja typpioksiduulia N2O. Toisaalta lannoitteet kasvattavat satoja ja lisäävät hiilidioksidin sitomista satoon. Siten lannoitteet vähentävät tarvetta raivata uutta viljelymaata, mikä puolestaan vähentää kasvihuonekaasupäästöjä.

image pic

Maatalous ja ilmastonmuutos

Maatalous vaikuttaa ilmaston lämpenemiseen. Sitä voi pienentää valitsemalla kotimaiset matalan hiilijalanjäljen lannoitteet ja käyttämällä niitä tehokkaasti.

takuu thumbnail image

Hiilijalanjälkitakuu

Yara antaa hiilijalanjälkitakuun valmistamilleen ja Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa myymilleen lannoitteilleen.

thumbnail pic

Elinkaaritarkastelu

Elinkaarianalyysi määrittää kasvihuonekaasujen päästöt ja sitomisen lannoitteen elinkaaren jokaisessa vaiheessa ja auttaa ymmärtämään, miten hiilijalanjälkeä voidaan pienentää.