AdBlue® kuorma-autoille ja linja-autoille

AdBlue kuorma-autoille ja linja-autoille

Jos hyötyajoneuvosi käyttää Euro IV-, Euro V- tai Euro VI -standardien mukaista SCR-tekniikkaa, on ajoneuvossa käytettävä myös AdBlue-liuosta. Nestettä tarvitsevat mm. seuraavat ajoneuvot:

 • SCR-tekniikalla varustetut hyötyajoneuvot, kuten kuorma-autot, jäteautot ja paloautot
 • SCR- tai LGV-tekniikalla varustetut kevyet hyötyajoneuvot, kuten pakettiautot
 • Matkustajia kuljettavat ajoneuvot, kuten linja-autot, koulubussit ja pikkubussit

Olemme työskennelleet vuodesta 2005 saakka tiiviissä yhteistyössä satojen erikokoisten ajoneuvoja käyttävien yritysten kanssa ja opastaneet niiden henkilökuntaa AdBlue-liuoksen ja AdBlue-laitteiden käytössä. Yaran Air1-myyntitiimiltä saat aina apua, olitpa sitten jälleenmyyjä, huoltoaseman omistaja tai linja- tai kuorma-autoja käyttävän kuljetusyrityksen omistaja.

AdBlue pump

Mistä voin ostaa AdBlue-liuosta kuorma-autoani varten?

Yaran AdBlue-liuosta on saatavilla kaikkialla Euroopassa, Pohjois- ja Etelä-Amerikassa, Aasiassa sekä Afrikassa. Voit ostaa nestettä yleensä samoilta jälleenmyyjiltä ja jakeluverkostoista, joista jo hankit ajoneuvoosi dieselöljyä. D-asemia, jota myyvät Adblueta on Suomessa jo yli 250kpl.

Asematiedot Suomen AdBlue D-asema ostopaikoista

Ilmaisen älypuhelimeen saatavan AdBlue-sovelluksen ansiosta löydät helposti lähimmän AdBlue-jälleenmyyjän tai huoltoaseman, josta voit ostaa AdBlue-nestettä kätevästi matkan varrelta. Katso lisätietoa tämän sivun oikeasta alalaidasta.

Kuorma-autosi normaalin huollon yhteydessä - muista vaatia Air1 AdBlue-liuosta.

Air1-jälleenmyyjien kautta voit hankkia AdBlue-liuosta 1 000 litran IBC-konteissa, 200 litran tynnyreissä tai pienemmissä kanistereissa.

Jos käytössäsi on useita ajoneuvoja, voimme toimittaa AdBlue-liuosta myös suuremmissa irtotuote-erissä suoraan kotivarastoosi. Voit valita valikoimastamme sopivan kokoisen varastosäiliön.

Uusia jälleenmyyjiä Air1-tuotteille

Yara täydentää Air1-tuotteiden jälleenmyyjäverkostoaan, ole yhteydessä jos olet kiinnostunut!

Air1 tank

Mikä AdBlue-vaihtoehdoista minun pitäisi ostaa?

Mitkä vaatimuksesi ovatkin, meiltä löytyy sopiva pakkauskoko! Sopivan vaihtoehdon valintaan vaikuttavat kulutus, hyötyajoneuvokaluston koko sekä käytössä olevien SCR-ajoneuvojen (Euro IV, V tai VI) lukumäärä, olivatpa ne sitten linja- tai kuorma-autoja tai kevyitä hyötyajoneuvoja.

Varmista, että ostat AdBlue-liuosta etkä tuotetta, jonka nimi on urealiuos. Käyttämäsi tuotteen on täytettävä tiukat ISO-laatustandardit. Muuten voit vaurioittaa ajoneuvosi SCR-järjestelmää.

Ota meihin yhteyttä, niin autamme löytämään sopivan ratkaisun tarpeidesi mukaan. AdBlue-liuoksen saatavuus:

 • Pakkauskoot: 10 litran AdBlue-kanisterit, 20 litran AdBlue-kanisterit, 200 litran AdBlue-tynnyrit, 1 000 litran AdBlue-IBC-kontit
 • Suurten irtoerien toimitus suoraan toimipaikkaasi

Kuinka paljon AdBlue-liuosta käytän?

Hyötyajoneuvojen keskimääräinen AdBlue-kulutus määräytyy ajoneuvon tyypin (kuorma-auto, pitkän matkan linja-auto, paikallisbussi, pakettiauto, jäteauto) ja käyttöasteen mukaan. Myös ajo-olosuhteet vaikuttavat moottorin kuormitukseen ja täten myös tarvittavaan AdBlue-määrään.

Yleensä voi odottaa, että AdBlue-kulutus on noin 4–6 prosenttia dieselpolttoaineen kulutuksesta. Eli AdBlue-liuosta kuluu noin 5 litraa 100 dieselpolttoainelitraa kohden tai noin 1,5 litraa 100 ajokilometriä kohden. Täten joudut täyttämään AdBlue-säiliön paljon harvemmin kuin dieselsäiliön.

Saatavilla on myös AdBlue-kulutuslaskuri, joka antaa tarkemmat luvut vaatimustesi mukaisesti. Ota meihin yhteyttä, jos haluat arvion kalustosi keskimääräisestä AdBlue-kulutuksesta.

Mikä on taloudellisin tapa ostaa AdBlue-liuosta?

Taloudellisin tapa on antaa Yaran toimittaa Air1 AdBlue -tuotteensa suurena eränä suoraan toimipaikkaasi asennettuun AdBlue-säiliöön. Voit ostaa AdBlue-liuosta myös Air1-jälleenmyyjiltämme seuraavina pakkauskokoina: 10 litran AdBlue-kanisterit, 20 litran AdBlue-kanisterit, 200 litran tynnyrit ja 1 000 litran IBC-kontit. Oikein säilytettynä AdBlue säilyy vuoden.

Lue lisää AdBluen käsittelystä ja varastoinnista

Lisätietoja Asematiedot Suomen AdBlue D-asema ostopaikoista

Kuinka paljon AdBlue maksaa?

AdBlue-liuosta myyvät Air1-jälleenmyyjät, jotka määräävät nesteen hinnan itsenäisesti. Yara toimii maailman suurimpana valmistajana AdBlue-liuokselle ja toimitamme sitä useisiin jälleenmyyntipisteisiin Suomessa ja maailmalla.

Adblue-liuoksen hinta määräytyy kotitoimituksissa tilattavan määrän mukaan. Yleensä AdBlue-liuoksen litrahinta on alle huoltoaseman pumpusta tankattavan dieselöljyn hinnan.

SCR-katalysaattorilla varustetut ajoneuvot käyttävät vähemmän polttoainetta kuin muut ajoneuvot. Tällöin kuorma-autoosi, bussiisi tai kevyeen hyötyajoneuvoosi kohdistuvat polttoainesäästöt tekevät AdBlue-liuoksesta taloudellisen valinnan.

Mistä AdBlue-liuoksen hinta muodostuu?

AdBlue-liuoksen hintaan vaikuttavat useat tekijät. AdBlue on puhdas urealiuos, jonka raaka-aineena käytetään synteettistä ureaa. Laatuvaatimusten vuoksi urea tuotetaan niin, että se on huomattavasti puhtaampaa kuin maanviljelijöiden lannoitteena käyttämä urea. Tämän vuoksi hintakin on eri. Lisäksi urean tuotantoon tarvitaan paljon energiaa, joka saadaan pääasiassa maakaasusta. Öljyn, maakaasun ja ammoniakin hinnat vaikuttavat suoraan urean hintoihin. Kun näiden raaka-aineiden hinta nousee, vaikutus näkyy myös AdBlue-liuoksen hinnoissa. Lisäksi kansainvälinen valuuttakurssikehitys vaikuttaa tuotteiden hintanoteerausten kautta.

AdBlue-myyntitiimimme tarjoaa Air1-tuotemerkin alla useita AdBlue-vaihtoehtoja:

 • AdBlue-varastointiratkaisut vakiotuotteina tai yksilöllisesti toteutettuina
 • AdBlue-pakkaukset, joiden koko vaihtelee kanistereista IBC-kontteihin 
 • AdBlue-säiliöiden asennuksen projektinhallinta 
 • Itsenäisten jälleenmyyjien tai jakeluverkkojen suunnittelu- ja sijoituspaikka-arviointi 
 • Rahoitusvaihtoehdot

Kun tarvitset AdBlue-liuosta paketti-, kuorma- tai linja-autoihin, valitse Yaran Air1 – Euroopan johtava AdBlue-tuotemerkki.

Air1 takaa jakelun luotettavuuden

 • Maailman johtava urean tuottaja Yara on edistänyt AdBlue-liuoksen käyttöä merkittävästi. Voit luottaa Yaran jakeluverkon kykyyn toimittaa AdBlue-liuosta luotettavasti ja keskeytyksettä. AdBlue-liuosta tuotetaan Suomen tehtaiden lisäksi Euroopassa useilla Yaran tehtailla, joista Sluiskilin-tehdas Alankomaissa on maailman suurin urean tuotantolaitos. Air1 toimii yhteistyössä luotettavien jakelijoiden kanssa ja toimittaa tuotteen perille, missä ikinä oletkin. Yara varmistaa luotettavat Air1 AdBlue -toimitukset kehittämällä ja vahvistamalla toimitusketjuaan jatkuvasti.

Air1 on erittäin laadukas tuote

 • Air1 AdBlue tehdään ureasta, joka otetaan suoraan puhtaan synteettisen urean valmistusprosessista, joten tuotteeseen ei pääse epäpuhtauksia. Se eroaa merkittävästi kivennäislannoitteissa käytettävästä ureasta ja on huomattavasti tätä puhtaampaa. Yaran AdBlue-liuoksessa käytetään erikoiskäsiteltyä demineralisoitua vettä. Kuljetamme AdBlue-liuoksen erillisiin terminaaleihin erikoissäiliöautoissa ja -junavaunuissa tai putkia pitkin. Jokainen Yaran tehtailla tuotettu AdBlue-erä analysoidaan aina ennen kuljetusta.