Ravinnepuutokset 2017

Yara Megalab ravinnepuutostulokset vuonna 2017

Yara Megalab™ -kasvianalyysin tulokset vuodelta 2017 on nyt koottu nurmelta. Viljojen ja muiden viljelykasvien tulokset päivitetään pian.

Nurmen ravinnepuutokset 1. sadolla

Myöhäinen kevät ja viileä sää hidastivat merkittävästi nurmen kasvuunlähtöä ja sato jäi monin paikoin 20-40 % normaalia pienemmäksi. Tänä vuonna typen puute ei rajoittanut ensimmäisen nurmisadon kasvua aikaisempien vuosien tapaan vaan pahimpia ongelmia olivat fosforin, kaliumin, rikin, magnesiumin ja sinkin puute. Parhaat lannoitteet ensi keväälle ovat Yara Y 4 Hiven, YaraMila Y 4 ja YaraMila NK 2 -lannoitteet sekä täydennyslannoitteeksi Kaliumsuola kaliumtilaltaan heikoimmille lohkoille tai akuutin kaliumpuutoksen korjaamiseen (käyttösuositus 80-100 kg/ha). Lehtilannoitukseen sopivat parhaiten rikkipitoinen YaraVita Thiotrac 300 ja sinkkipitoinen YaraVita Zintrac -lehtilannoitteet. Nurmen perustamisessa kannattaa käyttää pitkävaikutteista kalium-, magnesium- ja kalsiumpitoista Yara Biotiittia 5 - 10 tn/hehtaari. 

Nurmen ravinnepuutokset 2. sadolla

Toisen sadon kasvu ja kehitys olivat normaalia hitaampaa. Kasvua rajoittivat eniten typen, rikin, fosforin ja sinkin puute. Ensi vuonna lannoitusmääriä on syytä lisätä ja lannoituksia aikaistaa. Parhaat toisen sadon lannoitteet ovat Yara Y 4 Hiven, YaraMila Y 4 ja YaraMila NK 2 sekä lehtilannoitukseen rikkipitoinen YaraVita Thiotrac 300- ja sinkkipitoinen YaraVita Zintrac.