Miksi Yara?

Mikä on peltojesi fosforitila?

Fosforin vaikutus kasvustoon näkyy hyvin Yara Kotkaniemen pellolla

Fosforinpuutos on selvästi esillä Yara Kotkaniemen koeruudulla elokuussa 2017. Ruudut ovat saaneet muutoin samat määrät ravinteita paitsi vasemmanpuoleinen ruutu ei ole saanut fosforilannoitusta. Oikeanpuoleinen ruutu on saanut fosforia 30 kg/ha. Vasemmanpuoleisesta ruudusta näkyy, että fosforin puute hidastaa kasvuston tuleentumista.

Paras lannoitelaatu

Viljelijät Mikko ja Antti Elovaara arvostavat YaraMila- ja YaraBela-lannoitteiden hyvää laatua. Niillä onnistuu tasainen levitys.

Yaran lannoitteiden raekoko on 2 - 4 mm, joka takaa tasaisen levitettävyyden 36 metriin. Tämä on etu verrattuna esimerkiksi mekaanisiin lannoitesekoitteisiin, blendeihin.

Elovaarat Kiuruvedeltä luottavat Yaran kotimaisiin, seleenipitoisiin lannoitteisiin. Näin karja saa rehusta tasaisesti ja turvallisesti tärkeää seleeniä. 

Elintärkeää seleeniä karjalle

"Valitsen Yaran lannoitteet siksi, että niissä on seleeniä ja laatu kunnossa. Homma vain toimii, kun lähdetään pellolle", sanoo Mikko Elovaara Lampelan tilalta Kiuruvedeltä.

UUTTA! 700 kg lannoitesäkki

YaraMila Y 3 -lannoitesäkki 700 kg

Yaran lannoitteiden suursäkkien koko suurentuu. Nykyiset 650 kilon suursäkit painavat jatkossa 700 kiloa. YaraMila-lannoitteiden säkit suurenevat heinä-syyskuun aikana ja YaraBela-lannoitteiden säkit syys-lokakuussa.

Uutta suurempaa säkkikokoa on testattu edellisen lannoitevuoden aikana. Tulosten mukaan viljelijät kokivat suuremman säkin olevan hyvä muutos, sillä lannoitteiden käsittely ja varastointi tehostuvat. Myös kuljettajat ovat ottaneet uuden säkkikoon ilolla vastaan. 

Yaran asiakkaana sinulla on aina neuvoja mukanasi!

Yaran lannoiteasiantuntijat neuvovat kasvin ravintsemusasioissa

Ilkka Mustonen ja Stefan Dahlvik testaavat Härmässä keväällä 2017 lannoitteiden levitystasaisuuden.